30 Aralık 2022 15:29

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş silahlı saldırıda öldürüldü

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da başından vurularak öldürüldü.

Fotoğraf: Hamdi Çelikbaş/AA

Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da başından vurularak öldürüldü.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak'taki İnci Apartmanı'ndan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Sinan Ateş başına isabet eden kurşunla ağır yaralanırken, Selman Bozkurt da omzundan yara aldı.

Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından kalp masajı yapılan Ateş, daha sonra özel hastaneye kaldırıldı. 

Demokrat Partili Cemal Enginyurt da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ateş'in öldüğünü duyurdu. 

Ateş'in cenazesi, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

DHA'nın haberine göre olay sırasında bölgede olan Ahmet Karaca, "Saldırgan motosikletle geldi, bir kişiydi. Diğer taraftakiler 2 kişiydi. Biri yaralıydı, yerde yatıyordu. Silahla birbirlerine ateş açtılar. Her yer mermi kovanıyla doldu. Ben sesleri duyunca kaçtım, yere toprağın üzerine yattım" dedi. 

KILIÇDAROĞLU VE KARAMOLLAOĞLU'DAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından "Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyor; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajı paylaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersimliler yeni yıldan beklentilerini anlattı: Adalet, barış ve mutluluk istiyoruz

SONRAKİ HABER

Yazar Mete Karagöl: Asıl mesele sana benzemeyen birini yazmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...