10 Aralık 2022 23:47

Mecliste Hiranur Vakfı’ndaki istismar protestosu: CHP'li vekiller sırtlarını Bakan Yanık'a döndü

Genel kuruldaki bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li vekiller Hiranur Vakfı'ndaki 6 yaşındaki çocuğa yönelik istismarı Bakan Derya Yanık konuşurken sırtlarını dönerek protesto etti. İstifa sloganı attı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında, CHP milletvekilleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ ile ilgili protesto etti. Milletvekilleri, “Çocuk susmadı, siz sustunuz, biz susmayacağız” ve “İstifa” sloganları attı.

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bütçesine ilişkin konuşurken CHP grubu ellerindeki dövizleri göstererek, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesini’ protesto etti. Milletvekilleri bu sırada kürsüde konuşan Bakan Yanık’a sırtlarını döndü. Milletvekilleri, “Çocuk susmadı, siz sustunuz, biz susmayacağı” sloganı attı ve Bakan Yanık’ı istifaya davet etti. Dövizlerde "Çocuk susar, sen susma. Sessiz kalma" mesajlarıyla yazılıydı. 

CHP’li milletvekillerinin protestosunun sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bileşime ara verdi.

Bakan Yanık aranın ardından CHP ve HDP'yi hedef aldı. Bakan Yanık'a CHP ve HDP'li milletvekilleri ise “İstifa sloganları attı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Soylu’yu suça bulaşmış şahıslarla çekilmiş fotoğraflarla protesto etti

SONRAKİ HABER

Yozgat'ta iş makinesi doğalgaz borusunu deldi, kentin gazı kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa