10 Aralık 2022 22:44

Antalya’da istismar protestosu: Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın

Antalya Kadın Platformu 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek istismara maruz bırakılmasına tepki göstererek; "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz, tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın" dedi.

Fotoğraf: Antalya Kadın Platformu

Paylaş

Antalya Kadın Platformu İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında evlendirilip, istismara maruz bırakılması ve yaşan ihmalleri protesto etmek için Attalos Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Ayfer Güneşhan, “Bu tarikat ve cemaatlerin içerisinde, şeyhlerine tapan, şeyhin ağzından çıkan her kelimeyi sorgusuz, sualsiz kabul eden binlerce insan var. Ensar Vakfı’nda istismara uğrayan onlarca çocuk, Muş'ta gönderildiği Kuran kursunda kapı koluna asılı olarak bulunan ve intihar ettiği öne sürülen 12 yaşındaki Mehmet gibi ve daha varlıklarından haberdar olmadığımız, organize bir şekilde istismar edilen, hem cinsel hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kalan; her gün bir yenisiyle karşılaştığımız kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarın korkunç boyutunu gözler önüne sermektedir. Şeyhin 6 yaşındaki çocuğunun bile ‘ailesinin onayıyla, evlilik’ adı altında yıllarca istismar edildiği bir tarikatın içerisinde, müritlerin çocuklarının neler yaşayabileceğini düşünmek bile istemediğimiz bir noktadayız” dedi.

Güneşhan şöyle devam etti: “Öfkeliyiz... Biliyoruz ki bu insanlık dışı organize nitelikli cinsel saldırı, organize şiddet, organize istismar vakasının yaşandığı Hiranur Vakfı yani İsmailağa Tarikatı gibi onlarca tarikat var ülkemizde. AKP iktidarı yıllardır tarikatları ve cemaatleri kendi elleri ile besliyor, koruyor. Bu tarikatlara merkezi bütçelerden milyonlarca lira para akıtılıyor. Tarikat üyelerine devlet memurluğu veriliyor, özel kadrolar açılıyor. Bu zihniyet devletin her kademesini ele geçirmiş durumda.

Öfkeliyiz... Bu korkunç olayın failleri hala dışarıdalar. Çoktan kapısına kilit vurulması gereken bu cemaat hâlâ faaliyette. Savcılar neden sus pus? Neden bu istismarı, nitelikli cinsel saldırıyı ört bas ediyorlar? Yere batsın istismarcı, tecavüzcü, çocuk ve kadın düşmanı düzeniniz. İşlediğiniz tüm suçların cezasını çekeceksiniz!Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın. Özgürce, eşitçe, laiklikten asla taviz vermeyen bir ülkeyi emekçi halkımızla birlikte kuracağız!” (EKMEK VE GÜL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te son kez aday olacağını açıkladı

SONRAKİ HABER

Kuşadası’da Erdal Eren anması: Erdal’ın mücadelesini geleceğe taşıyacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...