08 Aralık 2022 22:23

Amed Emek ve Demokrasi Platformu’ndan çocuk istismarına tepki

Amed Emek ve Demokrasi Platformu çocuk istismarına Bakanlığın uzun bir süre sessiz kalmasını eleştirerek "Bu suçların üstünün örtülmeye çalışıldığını gösteriyor” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Amed Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde cemaatlerde yaşanan çocuk istismarına karşı Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde basın açıklaması yaptı. Amed Emek ve Demokrasi Platformu çocuk istismarına tepki göstererek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uzun süre sessiz kalması ve birçok devlet kurumunun da olaydaki bilinçli ihmali, bu suçların üstünün örtülmeye çalışıldığını gösteriyor” dedi.

TARİKAT VE MEB İLİŞKİSİNİN VAHAMETİ

Platform üyeleri "Çocuklarımızı tarikatların karanlığınıza teslim etmeyeceğiz" pankartı açtı. Açıklama metni platform adına Diyarbakır Makine Mühendisleri Odası Eş Başkanı Hüseyin Karahan tarafından okundu. Karahan, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı başkanlarından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının babası tarafından 6 yaşındayken dini nikâh adı altında istismar edilmesine tepki gösterdi. Dini  cemaat, tarikat ve vakıfların bir kez daha bir çocuğun istismara maruz kalmasıyla gündeme geldiğini belirten Karahan, “Söz konusu vakfın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ‘iş birliği’ protokolünün olması, durumun ne kadar vahim olduğunu bir kez daha göstermektedir” diye konuştu.  

"SUÇLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR"

Karahan, AKP-MHP iktidar bloğu eliyle eğitimin dinselleştirildiği bu süreçte, dini tarikat ve cemaatlerin çocuklara ve topluma karşı işlediği suçların, siyasi iktidar ve yargı tarafından hasıraltı yapıldığını belirterek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uzun süre sessiz kalması ve birçok devlet kurumunun da olaydaki bilinçli ihmali, bu suçların üstünün örtülmeye çalışıldığını göstermektedir. Ancak bizler çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmemek için gerçeği ısrarla söylemeye devam edeceğiz.” dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, ABD'li basketbolcu Brittney Griner'ı silah kaçakçısı Viktor Bout ile takas etti

SONRAKİ HABER

Balıkesir'in Balya ilçesinde madencilerin direnişi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...