08 Aralık 2022 13:41

Boğaziçi kayyumuna bir ret daha: "Adrese teslim" kadroları üst mahkeme de onaylamadı

Üst mahkeme, Boğaziçi Üniversitesinde Cumhurbaşkanı kararıyla kurulan Hukuk Fakültesi için açılan "adrese teslim" öğretim üyesi ilanlarını iptal etti.

Fotoğraf: Emre Uğur CC BY 4.0

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde Cumhurbaşkanı kararıyla kurulan Hukuk Fakültesi için açılan "adrese teslim" öğretim üyesi ilanları üst mahkeme tarafından da iptal edildi. Rektörlüğün mahkeme kararına karşı yaptığı itirazın üst mahkemece reddedildiğini duyuran Avukat Fırat Kuyurtar “Bu ilana dayalı olarak yapılan atamaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekiyor” dedi.

"ATAMALAR İPTAL EDİLMELİ"

Rektörlüğün İstanbul 8’inci İdare Mahkemesi kararına yaptığı itirazı değerlendiren üst mahkeme, kararın yürütmesinin durdurulmasına yönelik talebi reddetti. Kararı duyuran Av. Kuyurtar “Mahkeme kararının yürütmesinin durdurulması talebi reddedildiği için bu ilana dayalı olarak yapılan atamaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekiyor” diye konuştu. Rektörlüğün bu konuda ne yapacağına dair henüz bir açıklama yapmadığını belirten Kuyurtar,  “Kararın takipçisi olacağız. Kadrolar iptal edilmezse süre sonunda kadroların iptali ile ilgili hukuki yollara başvuracağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Acil serviste doktora darp, sekretere hakaret: failler serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

10 Ekim katliamı için yapılan suç duyurusu  işleme konulmadı: Gerçekleri gizleyenlerin suçları örtbas edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...