06 Aralık 2022 17:25

İYİ Partili Hüseyin Örs’e saldıran AKP’li Zafer Işık: Böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim

TBMM’de saldırdığı Hüseyin Örs'ün yoğun bakımdaki tedavisi sürerken konuşan AKP'li Zafer Işık, "Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim" dedi.

Zafer Işık (solda) ve Süleyman Soylu | Fotoğraf: @zaferisik016/Twitter

Paylaş

Meclis Genel Kurulu'undaki bütçe görüşmelerinde çıkan kavgada İYİ Partili Hüseyin Örs,  AKP'li Zafer Işık'ın yumruklu saldırısına uğradı. Kalp pili bulunan Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi altına alındı. Elektroşok (kardiyoversiyon) tedavisi uygulanan Örs'ün hayati tehlikesi sürdüğü açıklandı.

Diken'den Bilal Çelik'e konuşan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık ise “Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim, grubumuz uygun görürse açıklama yapar” dedi.

Işık, söz konusu saldırının "olayın sıcaklığı" ile yaşandığını öne sürüp ve "İYİ Parti grubunun saldırması sonucu böyle bir mukavemet gösterdiklerini" söyledi. Işık, Örs’e vururken "elinde bir cismin olmadığını ve yere düşerken yaralanmış olabileceğini" iddia etti. Ayrıca Örs’ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün "doğru olmadığını" savundu.

“Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur” diyerek kendini savunan AKP’li Işık, "olayın kendilerinden kaynaklanmadığını ve özür dilemeyeceğini" dile getirdi.

ZAFER IŞIK KİMDİR?

1972 yılında Bursa’nın Gemlik ilçesinde dünyaya gelen 27. dönem AKP Milletvekili Zafer Işık, 2002 yılından bu yana denizcilik, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerini yönetti.

İki dönem Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliğine seçilerek Meclis Başkanvekilliği ve TOBB Genel Kurul Delegeliği yapan Zafer Işık, AKP Gemlik İlçe Ekonomi İşleri Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve Gemlik İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Şubesi, Gemlikspor, Gemlik Yelken Kulübü, Gemlik Belediye Spor, Gemlik Basket Spor Kulübünde ve Gemlik Artvinliler Derneğinde çeşitli görevler yaptı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Zafer Işık, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı ile Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor.

Işık’ın Meclis karnesi ise şöyle:

  • İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri: 0
  • İmzasının bulunduğu kanun teklifleri: 36
  • İmzasının bulunduğu yazılı soru önergeleri: 0
  • İlk imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri: 0
  • İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri: 0
  • İmzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri: 0
  • İlk imzasının bulunduğu meclis araştırması önergeleri: 0
  • İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergeleri: 7
  • Genel kurul konuşmaları: 4
  • Komisyon konuşmaları: 6

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Barut, Bakanlığı büyükbaş ithalatında rüşvet iddialarına dair açıklama yapmaya çağırdı

SONRAKİ HABER

Meclis’te anadil gerilimi: HDP milletvekilinin konuşması kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...