04 Aralık 2022 15:21

TTB, Fincancı’nın serbest bırakılmasını ve meslek örgütlerine dokunulmamasını istedi: TTB olmadan sağlık olmaz

TTB Merkez Konseyi, TTB Başkanı Şebnem Korur Ficancı’nın serbest bırakılması ve meslek örgütlerinin yapısının değiştirilmemesini istedi. Açıklamada, “TTB olmadan sağlık hizmeti olmaz” denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, TTB Başkanı Şebnem Korur Ficancı’nın serbest bırakılması ve meslek örgütlerinin yapısının değiştirilmemesi çağrısında bulundu. Açıklamada, “TTB olmadan sağlık hizmeti olmaz” denildi.

Fincancı’nın demokratik hukuk devleti ilkeleri ve bilim insanlarının mesleki özerkliği ilkesi hiçe sayılarak iktidar çevreleri ve medyası tarafından hedef gösterilerek tutuklandığı belirtilen açıklamada, “Başkanımızın tutukluğun üzerinden bir ayı aşkın zaman geçmişken iktidar çevrelerinin asıl amacı daha da belirginleşmiş ve bu süreci meslek örgütümüzün özerkliğine, hekimlerin mesleki bağımsızlığına yönelik topyekûn bir saldırıya dönüştürme çabası açıkça ortaya çıkmıştır. Toplumun her alanında eleştiren, sorgulayan aykırı ses istemediklerini; tüm meslek örgütlerini hedefe aldıkları bir yasa çalışması içinde olduklarını söyleyerek bir kez daha ortaya koymuşlardır” denildi.

Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının pandemide toplumu bilgilendirmesi, şiddete karşı mücadele etmesi, hekimlerin emeğini ve sözünü meydanlara taşıyarak insanca yaşama ve çalışma koşullarını savunmasının iktidarı rahatsız ettiği belirtilen açıklamada, “Ancak bilinmelidir ki TTB hangi iktidarlar olursa olsun halkın sağlığı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmemiştir. Binlerce yıllık hekimlik değerlerimize dayanan hekimlik andımızda topluma söz verdiğimiz gibi ‘Tehdit ediliyor olsak bile, tıbbi bilgimizi, insan haklarını ve bireysel özgürlükleri çiğnemek için kullanmayacağız.’ TTB’yi denetim altına almak, öncekiler gibi mevcut iktidar çevrelerinin de siyasi ajandasının üst sıralarında yer alıyor olabilir ama dün gibi yarın da toplum ve hekimler sağlığına, geleceğine sahip çıkacaktır” denildi.

TTB ve hekimlerin pandemide mücadele ederken bile gerçekleri ve toplum sağlığını savunduğu için baskı ve yıldırma çabalarıyla karşı karşıya kaldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ancak her türlü zorbalığa rağmen toplum sağlığını ön planda tutmuş; paylaştığı tüm veriler ve önerilerde haklı çıkmıştır. Bilinmelidir ki TTB olmadan sağlık, TTB olmadan nitelikli sağlık hizmeti, TTB olmadan sağlık hakkı mücadelesi, TTB olmadan hekim emeği mücadelesi olmaz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Motorine yarın gece indirim yapılması bekleniyor

SONRAKİ HABER

Patronlara enflasyon TÜİK'in dediği gibi değil: Diyarbakır Şehir Hastanesinin proje bedeli 4 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...