04 Aralık 2022 10:59

İsrail, Gazze'de iki noktayı vurduğunu duyurdu

İsrail, Gazze'de Hamas'a ait olduğunu öne sürdüğü iki noktayı savaş uçaklarıyla vurduğunu duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İsrail, Gazze'de Hamas'a ait olduğunu öne sürdüğü iki noktayı savaş uçaklarıyla vurduğunu duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail savaş uçaklarının, Hamas'ın roketlerinin üretildiği önemli bir merkez konumunda bulunan bir silah atölyesini vurduğunu belirtti. Uçakların ayrıca Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait bir tüneli de hedef aldığını bildiren Adraee, söz konusu saldırının, dün akşam Gazze'den İsrail'e roket atılmasına karşılık düzenlendiğini ifade etti.

Saldırı sonucu can kaybı yaşanmazken, binalarda maddi hasar oluştuğu aktarıldı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada ise İsrail uçaklarının saldırılarına karadan havaya füzelerle karşılık verildiği kaydedildi.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım ise yerel bir haber kanalına yaptığı açıklamada, direniş güçlerinin, İsrail saldırısına karşılık vererek, "İsrail'in denklemleri değiştirmesine izin vermeyeceklerini ve Filistin halkını müdafaaya devam edeceklerini" gösterdiğini dile getirdi. İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını arttırdığına değinen Kasım, "Bu siyonist terör ve Nazi tavrı, halkımızın içinde yanan devrim ateşini söndüremeyecek ve biz de halkımızı desteklemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail'e doğru fırlatılan bir roketin tespit edildiği ancak roketi önlemek için herhangi bir savunma sisteminin çalıştırılmadığı belirtilmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

İran'da halkın mücadelesi rejime geri adım attırdı: Ahlak polisi lağvedildi

SONRAKİ HABER

Kolonyal geçmiş – Neokolonyal bugün mü? Savaş, yaptırımlar ve uluslararası hukukun ışığında uluslararası ilişkiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...