02 Aralık 2022 17:53

Adalet Nöbeti’nde tutuklu yakınları yine gözaltına alındı

Hasta tutukluların serbest bırakılması için İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutuklu yakınları polis tarafından engellenerek gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınları tarafından başlatılan “Adalet Nöbeti” eyleminin 37'ncisi, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde yapıldı. Bu haftaki nöbete Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ağır hasta tutuklu Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi,  Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki Hatice Calıhan’ın annesi Zeynep Calıhan ve tutsak yakını Gülsüm Öztürk katıldı.

EYLEM YİNE YASAKLANDI

Nöbet eylemi öncesi adliye önü ve çevresi polislerce ablukaya alınırken,  Çağlayan Meydanı dışında bulunan tutuklu yakınlarının önü polis tarafından kesildi. Tutuklu yakınlarının alana çıkmalarına engel olmak isteyen polisler, nöbet eylemini Kağıthane Kaymakamlığı’nın “yasak” gerekçesini öne sürerek engellemek istedi.

TUTUKLU YAKINLARI: ADALET İSTEMEK SUÇ MU?

Polisin tüm engellemelerine rağmen Çağlayan Meydanı’na doğru yürüyen tutuklu yakınları, “Biz sadece adalet istiyoruz, adalet” derken eylemcilerden Cemile Çiftçi, “ Tutuklu yakınlarımızın üzerinde baskı ve zulüm var”  diyerek yakınlarına cezaevinde işkence yapıldığını vurguladı. Tutuklu yakını Calıhan ise, “Biz adalet istiyoruz, adalet istemek suç mu?​” diye polislere sordu. Ayrıca çocuklarının tutukluluk sürelerinin dolmasına rağmen bırakılmadığını söyleyen Calıhan, “Biz anneyiz, bizim çocuklarımız içerde hasta ve biz onların sağlığı ve serbest bırakılmaları için buradayız. Çocuklarımız her gün ölüyor cezaevlerinde. Eylemlerimizi her hafta yasaklamanız yanlış. Adalet, hak ve hukuk istemek suç değildir” diyerek polise tepki gösterdi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Tutuklu yakınları, polis engeline tepki göstermesinin ardından polisler tarafından zorla gözaltı araçlarına bindirilmek istendi.  Gözaltına alınan tutuklu yakınları, araçlara bindirilirken sık sık “Hak, hukuk, adalet” ve “Biji berxwedana zindanan” sloganları attı. Tutuklu yakınlarının yanında bulunan bir çocuğun da gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınanların Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Erdoğan-Esad görüşmesine katkıda bulunmaya hazırız

SONRAKİ HABER

Eğitim İş, Bursa’da Alevilere hakaret eden öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa