23 Nisan 2011 08:47

İnsanlığa ilk darbe

Başbakanın “Ucube” ilan ettiği “İnsanlık Anıtı” ilk darbeyi göğsünden yedi. Uzun bir süredir tartışılan anıtı yıkma görevini ihale yoluyla alan AFŞİN İnşaat firması “Allah kaza bela vermesin ve hayırlı olsun” diyerek anıta ilk darbeyi ‘açılış yapar gibi’ vurdu.Bir dükkan açar gib

İnsanlığa ilk darbe
Paylaş

Bir dükkan açar gibi yıkıma başlayan firma, işini bitirdikten sonra heykeli belediyenin gösterdiği çöplüğe atacaklarını duyurdu. Kars’taki İnsanlık Anıtı ile ilgili olarak “Ucube” benzetmesi ile başlayan linç hareketini vicdanen kabul etmeyen binlerce insanın sesine kulaklar kapatıldı. Anıtın etrafına kurulan iskeleye çıkan AFŞİN İnşaat firması çalışanları, anıtın Erzurum’a doğru olan insan figürünün göğsünü karot ile delerek beton ve demir parçaları aldılar.

‘KESİLEN PARÇALARI ÇÖPLÜĞE ATACAĞIZ’

Anıta vurulan bu ilk darbenin ardından kopan parçaları basına gösteren firma yetkilileri bir zafer kazanmış gibi ‘vatana millete hayırlı olsun’ dileyerek, anıtı nasıl yok edeceklerini aktardı.

Anıtı yıkmanın zorluğundan da bahseden firma yetkilileri, “Şu anda anıt için Karotla delme işlemini başlattık. Karot işlemlerinin ardından 2 veya 3 gün içerisinde tam olarak kesme işlemlerine başlayacağız. Kesme işlemiyle birlikte 300 tonluk vinçlerle kesilen parçaları belediyenin belirlediği çöplüğe atacağız. Karot adı verdiğimiz delme yöntemiyle anıttan aldığımız beton parçaları ile bundan sonra kesme işlemini ne şekilde yapacağımızı belirledik. Ayrıca kesme işlemini yapmak için birkaç tane daha alternatif makine ve yöntemlerimiz de mevcuttur” dedi.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Çocukların öldürüldüğü bir ülkede 23 Nisan kutlamıyoruz'

SONRAKİ HABER

Bu eylem çok popüler olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa