22 Kasım 2022 11:01

BEKEV’li kadınların “Gazoz Kapağı” oyunu Narlıdere’de sahnelendi

Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) üyesi kadınların “Gazoz Kapağı” oyunu Narlıdere’de sahnelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) üyesi kadınların oynadığı “Gazoz Kapağı” Narlıdere AKM’de sahnelendi. Ekmek ve Gül Narlıdere-Balçova grubunun düzenlediği etkinliğe çok sayıda kadın katıldı.

Oyun öncesinde söz alan Selin İlgın, kadınların her gün artan şiddete maruz kaldıklarını, ekonomik ve sosyal hak kayıpları yaşadıklarını, mevcut siyasi iktidar tarafından sürekli hedef alındıklarını söyledi. “İran’da olduğu gibi dünyanın pek çok yerinde kadınlar eşit ve özgür bir yaşam için mücadele ediyor” diyen İlgın, tüm kadınları 25 Kasım’da yapılacak olan eyleme çağırdı.

“YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI”

Alp Yalvaç’ın yönettiği “Gazoz Kapağı” oyununda BEKEV Kadın Tiyatro Topluluğu’ndan Hülya Gürgör, Nurgül Duran, Raziye Dönmez, Safiye Demirel, Gülcan Kayalı, Emine Durmaz, Mehtap Avcı, Neşe Gürgör, Ayşe Selvi, Elif Naciye Şen ve Suzan Aydın yer alıyor. Yazılı bir testi olmayan ve ilk günden beri doğaçlamalarla gelişen oyunda, dokuz kadının ayrı ayrı hikayesini anlatılıyor. Yaşadıkları haksızlıklara, şiddete ve eşitsizliklere karşı çıkan kadınların aralarında kurdukları dayanışmayla hayata tutunma çabalarına tanıklık ediliyor.

Bitikten sonra uzun süre ayakta alkışlanan oyuncular, “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganlarıyla sahneden ayrıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Gürer: “Özel Hastane Yönetmeliği” ile hekimin de hastanın da haklarına dokunuluyor

SONRAKİ HABER

İşçiler vergi dilimi altında eziliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...