23 Nisan 2011 08:11

‘Emekçilerin ve Kürtlerin sesi olacağız’

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, Adana’da seçim çalışmalarına başladı.Kürt halkının önüne konulan engellerle emekçilerin ve Kürt halkının Mecliste temsiliyetinin engellenmeye çalışıldığını belirten Bozlak, halkın verdiği mücadele ile YSK’nı

‘Emekçilerin ve Kürtlerin sesi olacağız’
Paylaş

Kürt halkının önüne konulan engellerle emekçilerin ve Kürt halkının Mecliste temsiliyetinin engellenmeye çalışıldığını belirten Bozlak, halkın verdiği mücadele ile YSK’nın veto kararından geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak, Adana’da kitlesel ve coşkulu bir şekilde karşılandı. BDP il binası önünde bir araya gelen yaklaşık bin kişi milletvekili adayı Bozlak’ı alkışlarla selamladı. Blok bileşenlerinden EMEP ve EDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kitleye ilk önce BDP İl Başkanı Zeki Karataş Kürtçe olarak seslendi. Konuşmasında Bağımsız adayların veto edilmesine değinen Karataş, verdikleri mücadele sonrasında kararı geri aldırdıklarını belirtti.

Murat Bozlak ise yıllardan beri barajlarla, parti kapatmalarla Kürt halkının iradesinin Meclise yansımasının engellenmeye çalışıldığını dile getirdi. Kendisinin de 5 yıl boyunca siyasi yasaklı olduğunu hatırlatan Bozlak, aralarında seçilmişlerin de bulunduğu binlerce kişinin tutuklu olduğunu söyledi. YSK’nın bağımsız adaylardan bir kısmını veto etmesinin aynı zihniyetin devamı olduğunu söyleyen Bozlak, kararın geri alınmasının Kürt halkının mücadelesi ile olduğunu dile getirdi. 2011 seçimlerine emekten yana, devrimci partiler ile birlikte girdiklerini vurgulayan Bozlak, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun emekçilerin ve Kürt halkının sesi olacağını belirtti.  Konuşmaların ardından BDP’nin Hürriyet Mahallesi Temsilciliği açıldı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nedir bu Diyarbakır meselesi?

SONRAKİ HABER

Darbe anayasasının dünyada benzeri yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...