17 Kasım 2022 17:02

Akşener'den Erdoğan'ın "Altılı masayı terk et" çağrısına yanıt: Yaptığı zikzaklara alıştık

Meral Akşener, Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yaptığı "Altılı masayı terk et" çağrısına yanıt verdi, "Yaptığı zikzaklara alıştık. Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında değiliz" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Temenni ederiz ki gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" çağrısına yanıt verdi. Akşener, "Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde. Yaptığı zikzaklara alıştık. Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında değiliz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Endonezya dönüşü basın mensuplarına konuşmuş ve İYİ Parti'ye şu çağrıyı yapmıştı:

"İP’in bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir."

"KUMAR MASASINDA DEĞİLİZ"

Meral Akşener, Erdoğan'ın bu sözlerinin üzerine basına konuştu. "Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık" diyen Akşener, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde. Dolayısıyla her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya kalkıştı. Ona gayret ediyor. Geçen hafta HDP ile son derece neşeli bir fotoğraf verdiler, görüşme yaptılar. Tutuklu sanık olan Selahattin Demirtaş hem özel helikopter hem özel jet ile ailesini görmeye gitti. Böyle bir resim burada duruyor. Bu sabah uyanmış, 'Böyle bir çözüm bulabilirim' diye düşünmüş herhalde. Bu defa da HDP üzerinden her zaman yaptığı gibi bizi o konuda dürtmeye kalkışmış. 

Ama biz bugüne kadar Sayın Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturan, açılımları yapanlar, teröriste terörist diyemeyenlerle aynı yerde bulunan kendileri. Biz Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanımına ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017'de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net, çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. Çizgisinde hiç kırıklık olmayan, dün neyi savunduysa bugün de aynı şey savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ereğli Cezaevi'nde 3 mahpus süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı

SONRAKİ HABER

İzmir İktisat Kongresi’nin işçi buluşmalarının deklarasyonu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...