15 Kasım 2022 14:48

Britanya Tabipleri Birliği: Fincancı serbest bırakılmalı, TTB üzerindeki baskılara son verilmeli

Britanya Tabipleri Birliği tarafından Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen mektupta Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması, TTB’nin üzerindeki baskılara son verilmesi istendi.

Görsel: TTB

Paylaş

Britanya Tabipleri Birliği Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Latifa Patel, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın keyfi tutukluluğunun ve TTB’ye yönelik baskıların sona erdirilmesi çağrısıyla 10 Kasım 2022’de Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup gönderdi.

Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın hekimlik meslek etik değerlerine ve insan haklarına bağlı, deneyimli bir uzman hekim olduğunun belirtildiği mektupta; tutuklama kararının hem ifade özgürlüğünün ihlali ve hem de Türkiye’nin uluslararası sözleşmelerden doğan insan haklarını koruma göreviyle uyumsuzluk anlamına geldiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler’in insan hakları alanındaki raportörlerinin yaptığı çağrıya da atıf yapılan mektupta TTB ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “Türkiye hükümeti tekrar ve tekrar TTB’nin duruşuna karşı tehditkar tavır sergilemiştir. Bu tehditkar tavır Türkiye sivil toplumunun altını oymaya dönük, hükümetin daha kapsamlı olan girişimlerinin süreğen bir parçasını oluşturmaktadır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BİSAM: Sağlıklı beslenmenin maliyeti günlük 250 lira

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Akit'e: Yalanlarınızın, beş para etmez dilinizin hesabını sormazsam namerdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...