15 Kasım 2022 11:24

Kayseri Ekmek ve Gül Kadın Grubu 25 Kasım hazırlıkları için toplandı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesinde, Kayseri Ekmek ve Gül Kadın Grubunun çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddetin boyutlarını ve mücadeleyi tartıştı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel hazırlıklar ülke genelinde devam ederken Kayserili kadınlar da kollarını sıvadı. Kayseri Ekmek ve Gül Kadın Grubunun çağrısı ile bir araya gelen Kayserili kadınlar, yapılan etkinlikte kadına yönelik şiddetin boyutlarını değerlendirdiler. Pek çok farklı meslek grubundan kadınların ve üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte; kadına yönelik şiddetin boyutları, görünümleri ve güncel ülke gündeminin kadınlar üzerinde nasıl bir etki bıraktığına dair sohbet edildi.

Kadına yönelik şiddet çok boyutlu olduğunu söyleyen Avukat Eylem Sarıoğlu Aslandoğan: “Ekonomik, psikolojik ve fiziksel şiddet kadınların hayatına yerleşmiş vaziyette. Halihazırda kadınlar zaten şiddetle mücadele etmeye çalışıyorlardı. Ancak şimdi ekonomik sıkışmışlık ile bu sorunlar daha da derinleşti. Geçim sıkıntısı önce kadınların yaşamını ele geçiriyor. Bu durumun verdiği psikolojik baskı kadına yönelik şiddete, kadınların çalışma yaşamında daha hor görülmesine, işten atmalara dönüşüyor. Bu yıl 25 Kasım, kadınlar için her zamankinden değerli.” değerlendirmelerinde bulundu.

Söz alan işçi kadınlardan Seval: “Ülkenin şu an en büyük sorunu yoksulluk. Okullarda açlıktan bayılan çocukların olduğu söyleniyor. Bu durum kimin içini parçalamaz ki. Ülkenin içinden geçtiği her sıkıntılı durumda olduğu gibi bu dönemden en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Bugün burada bunlar hakkında konuştuğumuz, dertlerimizi paylaştığımız için çok mutluyum” İfadelerini kullandı.

Etkinlik, üniversite öğrencisi İlayda’nın “İranlı kadınların ve tüm dünyadaki kadınların mücadeleleri bizlere de umut oluyor. Öylesi bir karanlığın içinde parlayan kıvılcım sayesinde kadınların gücünü yeniden hatırlıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemden ancak mücadele umudu ile çıkabiliriz” değerlendirmesi ile son buldu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Liselerde "siber zorbalık" ve "akran zorbalığı" disiplin işlemleri arasına girdi

SONRAKİ HABER

FIFA Başkanı Infantino’dan Dünya Kupası süresince ateşkes çağrısı  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...