10 Kasım 2022 10:40

Terkoğlu'nun "Hakime İmamoğlu telkini" yazısına ve ilgili haberlere erişim engeli

Gazeteci Barış Terkoğlu'nun, hakime Ekrem İmamoğlu'nu siyasi yasaklı hale getirecek karar vermesi telkininde bulunulduğunu öne sürdüğü yazısına ve ilgili haberlere erişim engeli getirildi.

Ekrem İmamoğlu | Fotoğraf: İBB

Paylaş

Erişim engeli kararlarına yenileri eklendi. Barış Terkoğlu'nun, Ekrem İmamoğlu davasında bakarken Samsun'a gönderilen hakime dair yazısı ve konuyla ilgili haberlere erişim engeli kararı getirildi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 7 Kasım'da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki “ahmak” tartışması ardından, YSK’ye yönelik hakaret iddiasıyla açılan davayı kaleme aldı.

Terkoğlu, söz konusu yazısında İBB Başkanı İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davanın eski hakiminin, "İmamoğlu'na iki yıldan fazla ceza vererek onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi" dediğini öne sürdü.

Davaya bakan 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi, Haziran 2022’de, yaz kararnamesiyle, Samsun’a gönderilmişti.

İKTİDAR MEDYASI HAKİMİ "FETÖ'CÜ" İLAN ETTİ

Sabah, Takvim ve A Haber gibi medya organları, iddiaların odağındaki hakimi "FETÖ’cü" ilan etti. Hakimin "FETÖ’nün gizli yapılanmasının parçası olduğuna" dair art arda "haberler" yapıldı.

YAZIYA VE İLGİLİ HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Hakimin başvurusu üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Terkoğlu'nun yazısına ve internet sitemizde yayımlanan haber de dahil ilgili haberlere erişim engeli getirildi.

Aynı zamanda iktidar medyasının hakimi "FETÖ’cü" ilan ettiği haberlere de erişim engeli getirildi.  Bu karar, hakimin başvurusunun ardından Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce alındı.

TERKOĞLU ERİŞİM ENGELİNİ YAZDI

Barış Terkoğlu, bugün yayımlanan "Yeni paralel devletin şantaj dosyaları" başlıklı yazısında erişim engeli kararını kaleme aldı.

Yazısına "Devlet görevlileri, bir şantaj çetesinin yaptığı işi yapar mı? Yargı dosyası, masanın altından gösterilen silah gibi kullanılır mı? Keşke hayır diyebilseydim" ifadeleriyle başlayan Terkoğlu, hakimin yakın çevresinin, yaşananların açığa çıkmasının “onu zor durumda bıraktığını” söylediğini, pek çok meslektaşının, hâkimi arayıp “Başın derde girecek” diyerek uyarıda bulunduğunu yazdı.

Hakimin yazıya erişim engeli kararı aldırdığını belirten Terkoğlu, "FETÖ'cü" suçlamaları için ise "Eğer Sabah’ın yazdıkları doğruysa, nasıl oluyor da göz göre göre hâkimliğe devam ediyor? Nasıl oluyor da daha bir sene önce İstanbul’da bir mahkemeye atanıyor? Yetmiyor Samsun’da halihazırda göreve devam ettiriliyor? Sabah’ın yazdığı doğruysa, HSK ya da Adalet Bakanlığı hatta hükümet, perde arkasında FETÖ ile iş mi pişiriyor?" sorularını yöneltti.

Sabah Grubu’nun haberlerine de erişim engeli getirdiğini anımsatan Terkoğlu, "Kararda yer alan bir ifade ayrıca ilginçti: 'Müvekkil hakkında halihazırda habere konu herhangi bir soruşturma bulunmadığını...'" dedi.

Hakim hakkında HSK’de bir dosya bulunduğunu aktaran Terkoğlu, "Dosyayı, HSK 1. Daire incelemiş, adli bir soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar vererek arşive kaldırmıştı. HSK’ye göre, görevini yapmasını engelleyecek bir durum yoktu. Bu nedenle hâkimliğe devam etmiş, son İmamoğlu meselesine kadar, her şeyi yolunda gitmişti. Ancak... İmamoğlu dosyasında, istenileni yapmayınca, önce sürülmüş, olay açığa çıkınca da arşivdeki dosyanın kapağını birileri açmış, Sabah Grubu’na da 'vurun' demişti" iddialarını öne sürdü.

Terkoğlu yazısında ayrıca "Belli ki hâkim ve savcılara, 'gerektiğinde vurulmak üzere', hazırlanan şantaj dosyaları var. Bir ekip, istenileni yapmayan yargı mensuplarına karşı bu dosyaları bekletiyor. Öte yandan, bu dosyaların ucu gösterilerek kimlere bugüne kadar neler yaptırıldı bilmiyoruz... İşte bu durum devlet içindeki yeni devleti, yeni paralel yapıyı gösteriyor. Adını bir kuştan mı alır, yoksa başka bir yerden mi bilmem..." ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

“Gördük biz bu filmi”

SONRAKİ HABER

Kocaelili yurttaşlar: İnsanların yiyebileceği bir ekmek kaldı, onu da artık alamayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...