07 Kasım 2022 23:25

Ankaralılar belediye meclis toplantısına alınmadı

ODTÜ yol projesine karşı toplanan itiraz dilekçelerini Ankara Büyükşehir Belediyesine teslim eden ODTÜ’lüler, belediye meclis toplantısını izlemeye alınmadı.

Ekran görüntüsü: Evrensel

Paylaş

ODTÜ ormanını parçalayacak yol projesine karşı 1731 dilekçeyi 10 Ekim'de Ankara Büyükşehir Belediyesine teslim eden Ankaralılar ve ODTÜ’lüler belediye meclis toplantısını izlemeye alınmadı.

Belediye meclisi toplantısına girmek isteyen gruba görevliler izin vermedi ve pandemi gerekçelerini sundular. Grubun 9 Nisan tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve belediye kanunundaki maddeleri iletmesi üstüne durum belediye yönetimine iletildi. Daha sonra toplantıya katılan meclis üyeleri ile görüşüldü. Bir belediye meclis üyesinin "içeride yeriniz de var, zaten bu toplantılar halka açıktır" demesi dikkat çekti.

TUTANAK TUTULDU

Yapılan görüşmeler sonrasında belediye meclis toplantısının halka kapalı başlaması üzerine yasal sorumluluklarını yerine getirmeyen belediye yönetimi hakkında tutanak tutuldu.

Ardından yapılan açıklamada belediyenin zaten 5627, 4990, 5836 ve 7335 sayılı kanunlardan kaynaklı görevlerini yerine getirmediği için ODTÜ ormanının parçalayacak bir yol yapabildiği ve şimdide 5393 sayılı kanunu tanımayarak halkı meclise almadığı ifade edildi. Açıklamada Gökçek'in projeleri içerde yürürken dışarda belediyenin halka kapatıldığı ifade edildi.

8 Kasım'da devam edecek meclis toplantısını izlemek için tekrar gelineceği öğrenildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eski Bursa valisi Harput ve 36 sanığın yeniden yargılandığı davada mütalaa açıklandı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Ata’sını anıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...