02 Kasım 2022 14:29

İVME Hareketi: Muhalefet, üzerine düşen tarihi misyonun ciddiyetinin farkına varmalı

İVME Hareketi, seçimlere ve aday tartışmalarına dair açıklama yaptı, "Muhalefet üzerine düşen tarihi misyonun ciddiyetinin farkına varmalı ve bu göreve yaraşır olgunlukta bir süreç yürütmelidir" dedi.

İVME Hareketi logosu

Paylaş

İVME Hareketi, yaklaşan 2023 seçimlerine dair yazılı bir açıklama yayımladı. Özellikle ortak aday tartışmalarına değinilen açıklamada "Muhalefet üzerine düşen tarihi misyonun ciddiyetinin farkına varmalı ve bu tarihi göreve yaraşır olgunlukta bir süreç yürütmelidir" denildi.

"Muhalefet partilerine çağrımızdır: İtiraz ediyoruz!" başlıklı açıklamada "Aday tartışmalarının kısırlığına, art arda yapılan hatalara, tutarsızlıklara, hazırlıksızlığa, yalpalamaya, koordinasyonsuzluğa, uzlaşmazlığa itiraz ediyoruz" ifadeleri yer aldı. 

"Başta CHP olmak üzere, Altılı Masa’nın dağınık görüntüsü, koordinasyonsuzluğu, ortak bir söylem inşa edememesi ve hâlâ ortaya bir siyasi program koyamamış olması, bizi hem kaygılandırıyor hem de öfkelendiriyor" denilen açıklamada, ortak aday profili için şunlar söylendi:

"Belirlenecek ortak aday, tüm kesimleri kapsayabilmeli, muhalefeti oluşturan farklı kesimler tarafından veto edilmemeli, tartışmalı siyasi geçmişinden veya ideolojik konumundan kaynaklanan bir bagaja sahip olmamalıdır. Belirlenecek adayın seçim sürecinde tüm muhalefeti arkasında toplayabilecek, yeni bir Türkiye vizyonuyla halkı mobilize edebilecek dinamizme ve enerjiye sahip olması gerekmektedir… Seçimin kazanılabilmesi için, hiçbir kişisel menfaat gözetilmeksizin, bu vasıflara uygun figür etrafında toplanılması, bu profile uygun olmayacak veya seçimlerin kazanılması için risk teşkil edecek figürlerin gerekirse siyasi olgunluğa uygun bir şekilde geri çekilerek doğru adaya destek vermeleri hayati bir öneme sahiptir."

Açıklamada son olarak şunlar kaydedildi:

"Bugün bize dayatılan esaret ve yoksulluğa karşı sadece hayatta kaldığımız bir düzene hapsolmak değil, özgürce ve refah içinde yaşamak istiyoruz. Muhalefet, üzerine düşen bu tarihi misyonun ciddiyetinin farkına varmalı ve bu tarihi göreve yaraşır olgunlukta bir süreç yürütmelidir. Aksi takdirde bugünün gençleri ve gelecek nesiller, sizleri, yani bu sürecin mimarlarını ve yürütücülerini, bu hayati görevi başaramadığınız için tarih nezdinde ebediyen mahkûm edecektir."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İş bırakma eylemindeki öğretmenler: Öğretmenlik kariyer yapılacak meslek değildir

SONRAKİ HABER

ODTÜ’lüler rant yolunu tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa