01 Kasım 2022 13:46

Ege'de göçmen teknesi battı; 9 göçmen kurtarıldı, yaklaşık 60 kişi kayıp

Sabah saatlerinde Ege Denizi'nde bir göçmen teknesi battı. Yunan sahil güvenliği batan tekneden 9 kişinin kurtarıldığını, yaklaşık 60 göçmenin de kayıp olduğunu bildirdi.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ege Denizi'nde Evia ile Andros adaları arasındaki Kafirea Boğazı'nda bir göçmen teknesi battı. Yunan sahil güvenliğinin, sabah saatlerinde başlattığı kurtarma operasyonunda 9 kişinin kendi çabalarıyla kurtulduğu yaklaşık 60 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Ege Denizi'nde bir göçmen teknesinin battığı haberini alan Yunan sahil güvenliği sabah saatlerinde arama kurtarma operasyonu başlattı. Teknenin Evia ile Andros adaları arasındaki Kafirea Boğazı'nda alabora olduğu ve battığı öğrenildi. Yunan sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı resmi açıklamaya göre operasyon, tekneden 112'ye imdat sinyali gönderilmesi üzerine başlatıldı. Sahil güvenlik sözcüsü Nikos Kokkalas, Yunan devlet televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada şimdiye kadar, kendi çabasıyla kayalıklara ulaşan dokuz kişinin kurtarıldığını söyledi. Kurtarılan kişilerin Afganistan, İran ve Mısır kökenli olduğunu belirten Kokkalas, teknede bulunan göçmenlerin sayısının kendilerine 68 olarak bildirildiğini aktardı. Sığınmacı teknesinin İzmir'den denize açıldığı belirtiliyor.

Arama kurtarma çalışmalarına bir helikopter, bir sahil güvenlik botu ve yakınlardaki iki tekne katılıyor. Ancak bölgede hızı saatte 60 kilometreye varan şiddetli rüzgarlar nedeniyle çalışmaların zorlukla yürütüldüğü ifade ediliyor.

SİSAM ADASI YAKINLARINDA DA 8 GÖÇMEN KAYIP

Yunan sahil güvenlik birimleri pazartesi gününden beri de Sisam adası yakınlarında bir arama kurtarma operasyonu sürüyor. Göçmenleri taşıyan şişme botun batması üzerine yaşanan trajedide sekiz sığınmacı halen kayıp. Dört kişinin ise kurtarıldığı açıklandı. Buradaki arama kurtarma çalışmalarına ise bir sahil güvenlik helikopteri, bir devriye teknesi, Avrupa sınır koruma ajansı Frontex'e ait bir gemi ve yakınlarda bulunan iki tekne katılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soylu'dan "Uyuşturucu ticareti" açıklamasına "Belediyelere terörist yerleştirdiler" yanıtı

SONRAKİ HABER

Pandemi süreci, meme kanseri vakalarını artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...