27 Ekim 2022 23:22

HDP'li Habip Eksik’in ayağının kırılmasına sessiz kalan Şentop: Eylem eylem gezip milletvekili dokunulmazlığı kullanılıyor

HDP'li Habip Eksik’in ayağının kırılmasına sessiz kalan Mustafa Şentop, "Milletvekilleri görüyorum, eylem eylem gezip, tedbirleri kırmak için milletvekili dokunulmazlığı kullanılıyor" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ile Sayıştay Raporları üzerine görüşmelerde söz alan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, milletvekillerini hedef aldı. 

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şentop, yasama dokunulmazlığıyla ilgili, “Milletvekilliği dokunulmazlığı illegal eylemlerde değil, terör örgütünün ve teröristi övücü eylemlerin önüne koyuyor. Polise karşı direniş unsuru olarak milletvekilini kullanmak da milletvekilinin itibarıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarıyla bağdaşmayan bir unsurdur” dedi. 

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in Yüksekova’da 9 Ekim’de polis müdahalesinde ayağının kırılmasına dair sessizliğini sürdüren Şentop, "Milletvekilleri görüyorum, eylem eylem gezip, belirlemiş olan tedbirleri milletvekilliği aracılığıyla kırmak için milletvekili dokunulmazlığı kullanılıyor. Bizim buna sahip çıkmamız isteniyor. Asla böyle bir şey olamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve milletimizin iradesine sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Enerji-Sen, Uludağ Elektrik’in işten attığı 4 işçi için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

CHP'li Emir: Hasta bezi maliyeti 1200 TL, SGK 243 TL ödeme yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...