27 Ekim 2022 16:03

Almanya'da doğal gaz aboneleri aralık ayında faturalardan muaf tutulacak

Almanya'da Federal Hükümet, doğal gaz aboneleri için milyarlarca avroluk acil yardım programı başlatıyor. Aboneler aralık ayı faturalarından muaf tutulacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya'da Federal Hükümet, doğal gaz aboneleri için milyarlarca avro değerinde bir acil yardım programı başlatıyor. Buna göre gaz müşterileri aralık ayında taksit ödemelerinden muaf tutulacak.

Konuyla ilgili düzenleme için Ekonomi Bakanlığı departmanlar arası koordinasyonu başlattı. Böylece hükümet tarafından atanan Gaz Uzmanlar Komisyonun önerilerinin uygulanması için ilk adım atılmış olacak.

"Acil yardımın paketinin" 2022 yılında artan enerji faturalarını telafi etmesi ve önümüzdeki ilkbaharda planlanan gaz fiyatı freninin devreye girmesine kadar geçen süreyi kapatması bekleniyor. Kiracılar, yıllık faturalarının bir parçası olarak alacakları yardımların tahmini miktarı hakkında ilgili bilgilendirilecek.

Hükümet kaynaklarına göre, uygulama birkaç milyar avroya mal olacak. Finansman, yeni kurulan Ekonomik İstikrar Fonu'ndan sağlanacak. Federal Hükümet, 200 milyar avroya varan bu fon ile yüksek enerji fiyatlarının tüketiciler ve şirketlere sonuçlarını hafifletmek istiyor.

Acil yardıma dair yasa tasarısı, 2 Kasım'da Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilecek.

Doğal gaz toptan satış fiyatları son dönemde gerilemiş olsa da geleceği belirsizliğini koruyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen üyelerine TBMM önünde polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

İzmir Kitap Fuarı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...