23 Ekim 2022 19:08

Devlet Bahçeli bir kez daha TTB'yi ve Şebnem Korur Fincancı'yı hedef gösterdi

Devlet Bahçeli, TTB'yi ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı hedef gösteren açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: Loman İlhan/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipler Birliğini (TTB) ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı, kimyasal silah kullanımı iddialarına dair yaptığı açıklama nedeni ile hedef aldı.

Manisa'da gerçekleştirilen mitingde konuşan Devlet Bahçeli, TTB’nin kapatılması çağrısını bir kez daha yineledi. Bahçeli şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz günlerde TSK'ya şerefsiz bir iftira atılmıştır. Biliyoruz ki her hain korkaktır, yalancıdır. Hain her fırsatta hainliğini gösterecektir. Türk Tabipler Birliği Başkanı demiş ki 'Belli ki sinir sistemini tutan kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda'.. Tepkiler çoğalınca 'öyle bir şey demedim ki' diyerek çark etmiştir. Şerefli Türk askerlerini suçlayan kim varsa teröristtir, şerefsizdir, haindir, dökülen şehit kanlarının vebali onların üstündedir. PKK'nın kara propagandasına destek olan vekillerin gazi Meclis'in çatısı altında olması hepimiz adına yıkımdır. Mahkemeye çıkarılması şarttır. Türk Tabipler Birliği'nin kapatılması, başkanın da hesap vermesi haktır, hukuktur, devlet ve millet onurunun ertelenemez sorumluluğudur. Haram olsun, şart olsun, yaptıklarınız boğazınızda koca bir dert olsun.”

Bahçeli, daha önce de birçok kez TTB’yi hedef gösteren açıklamalarda bulunmuş ve kapatılması çağrısı yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA VE MİLLET İTTİFAKINA DA YÜKLENDİ

Altılı masayı ve Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Bahçeli, "Bu ittifakın ne makul hedefinden ne de akla yatkın bir projesinden bahsetmek mümkün değildir. Tek bildikleri aldatmadır, yalandır. Kimi cumhurbaşkanı adayı yapacakları belirsizdir. Kılıçdaroğlu meydan okuyor ancak hala adayım diyemiyor. Henüz dış güçlerden bir aday ismi söyleyemiyorlar" diye konuştu.

Muhalefeti "dış güçler"e bağlama söylemlerini sürdüren Bahçeli, "Zillet partilerinin peş peşe ABD'nin yolunu aşındırmaları boşuna değildir. Birisi geliyor, birisi gidiyor. Adeta okyanus ötesinde nöbete gidiyorlar. ABD'ye koşan İP heyetinden birisi 'Biz ABD'de hamburger yemeye gelmedik' diyerek Kılıçdaroğlu'nu boşa düşürüyor. Bizi ilgilendiren nasıl yemlendikleri, nerede düşüp kalktıkları değil hangi gizli pazarlıklara alet olduklarıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çaykur işçileri miting alanından seslendi: Vaat değil kadro istiyoruz!

SONRAKİ HABER

Tedbir amaçlı boşaltılan Arel Üniversitesi binası çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...