20 Ekim 2022 19:39

Ankara'da birçok gösteri ve konser ertelendi, suya indirim kararı gerekçe gösterildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16 etkinliğin ertelendiğini duyurdu. Gerekçe olarak, su ücretlerine yüzde 50 indirim yapılması yönündeki karar gösterildi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, (ABB) veto kararına rağmen AKP'li Meclis üyelerinin verdiği önergeyle su ücretlerine yüzde 50 indirim yapılması yönündeki karar sebebiyle kentteki 16 panayır, gösteri, konser gibi kültür-sanat etkinliklerinin ertelendiğini açıkladı.

ABB tarafından yapılan açıklamada, “Ekim ve kasım aylarında çoğu dış ilçelerimizde yapılması planlanan 16 adet panayır, gösteri, konser gibi tüm kültür-sanat etkinlikleri de ertelenmiştir. Cumhuriyet Bayramı konserleri dışında bu süreçte etkinlik düzenlenemeyecektir. Bu yasa dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz, projelerimiz ve kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecektir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetinin yarısıydı. ABB Meclisi'nde hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazor ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan suyun ücretine AK Partili üyelerin verdiği yasa dışı önergeyle %50 indirim kararı alındı. Bu kararla zararın milyarlaca lirayı bulacağı ve ASKİ'nin iflas bayrağını çekeceği öngörülmektedir.

Su hayati öneme sahiptir. ASKİ'nin geliri sadece elektrik giderini bile karşılayamayacaktır. Ankara'nın susuz kalmaması için Belediye bütçesinden ASKİ'ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle devam eden büyük altyapı projelerini, sosyal yardımları ve kırsal kalkınma desteklerini ertelemek durumunda kalmıştık. Süreçte Büyükşehir Belediyemizin büyük ihalelerinin de iptal edilmesi söz konusudur. Bununla birlikte, ekim ve kasım aylarında çoğu diş ilçelerimizde yapılması planlanan 16 adet panayır, gösteri, konser gibi tüm kültür-sanat etkinlikleri de ertelenmiştir. Cumhuriyet Bayramı konserleri dışında bu süreçte etkinlik düzenlenemeyecektir. Bu yasa dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz, projelerimiz ve kültür-sanat etkinliklerimiz devam edecektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pınar Gültekin davasında karar usulden bozuldu

SONRAKİ HABER

Çorum'da devrilen okul servisindeki 15’i öğrenci 16 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...