25 Ocak 2013 07:22

Depremin izleri

Van’da yaşanan depremlerden sonra eğitimde yaşanan sorunlar devam ediyor.  Van Gölü Endüstri Meslek lisesinde  4 farklı liseden 260 öğrencinin kaldığı yurtlarda birçok sorun yaşanmaktadır. Dönem  başında öğrenciler farklı okullardan geldikleri için okullarına servisle gitmek istemişti. Bunun üzerine  okul

Depremin izleri
Paylaş
Liseli Van Genç Hayat Grubu

Yurtta yaşanan sorunları öğrencilerin yurt temsilcisi ve diğer öğrenciler ile görüştük.
Mehmet Yağmur( öğrencilerin yurt temsilcisi):  Pansiyona yerleştikten sonra okul idaresi ile beraber öğrencilere ücretsiz servis sağladıktan bir ay sonra bizden bu servisler için para istendi. Bu arada kendi imkanlarımız ile daha ucuz bir servis ile anlaştık. Ancak okul idaresi ücretleri daha yüksek olmasına rağmen kendisinin anlaştıkları servisler ile okula gidip-gelmemiz için zorladı.  Ne yazık ki tüm çabalarımıza rağmen servislere ücret ödüyoruz. Olası elektrik  ve su kesintisi için; su deposunun ve jeneratörün yakıt deposunun doldurulmasını istedik. Yemeklerin sağlıksız olmasından dolayı defalarca müdüre başvurmamıza rağmen herhangi bir iyileştirme yapılmadı.
Bütün taleplerimizi yetkililere ulaştırmamıza rağmen herhangi bir sonuç alamayınca biz de tüm pansiyon öğrencilerin katılımıyla bir boykot gerçekleştirdik. Hocalarımızdan sorunlarımızın çözüleğine dair sözler aldık. Bu sorunlarımızın çözülüp çözülmeyeceğini önümüzdeki günlerde hepimiz bekleyerek göreceğiz.
Adnan ARSLANTOSUN ( Yurt  öğrencisi):  Depremden sonra yıkılan okul ve pansiyon binamız eski yerine yapılmadı. Öğrenciler farklı okul ve pansiyonlara yerleşmek zorunda kaldılar. Bizimle beraber dört farklı okulun öğrencileri de Van Gölü EML pansiyonuna yerleştirildi. İlk gönden beri pansiyonda sıkıntılar bitmek bilmiyor. Pansiyon öğrencisi olmamıza rağmen servislere para vermek zorunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra yemeklerimiz çok kötü olmasıyla beraber elektrik ve su kesintisi gündelik yaşamımızın bir parçası olmuş durumda. Depo var su yok jeneratör var mazot yok.

ÖNCEKİ HABER

Gençler anayasadan ne bekliyor?

SONRAKİ HABER

Kışla cinayetleri örtbas edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...