18 Ekim 2022 20:53

Lübnan tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek 1 yıl daha uzatıldı

Lübnan tezkeresinin süresi 1 yıl daha uzatıldı.

TBMM | Fotoğraf: Besti Karalar / DHA

Paylaş

Lübnan'da bulunan Türkiye askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

"TEZKEREYE İHTİYAÇ YOK"

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, BM Barış Gücü'nün 1978'de İsrail'in güney Lübnan işgalinin sonra ermesinden sonra oluşturulduğunu ancak bugüne kadar Lübnan-İsrail arasındaki çatışmasızlığın engellenemediğini söyledi.

Türkiye'nin bölgeye ciddi bir katkısı olmadığını belirten Hatimoğulları, "Lübnan'da toplumsal barışın ve istikrarın sağlanması için tezkereye ihtiyaç yok. Orada kalıcı bir barışı sağlamak için antimilitarist, bağımsız uluslararası mekanizmaların çalışmaya ihtiyacı var." diye konuştu.

CHP Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde, çok ciddi konularda hiçbir şey ifade etmeyen metinlerin TBMM'nin önüne konulduğunu ve yüce Meclisten yetki talep edildiğini savundu.

Emre, "Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar fazla ülkede, fazla sayıda Mehmetçik bulunuyor. Böyle bir ortamda aslında bu kararların çok önemli olduğunu ve bu şekilde alınmasının çok yanlış olduğunu hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

(AA)

ÖNCEKİ HABER

Amasra’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden patlaması protesto ediliyor: Kaza değil katliam

SONRAKİ HABER

Neşe Plastik işçileri: Taşeron istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa