17 Ekim 2022 14:12

IŞİD'in 'keskin nişancısı' ile 'propaganda figüranı' tutuklandı

Adana'da IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklanan H.Z.'nin keskin nişancı, M.S.H.'nin ise IŞİD’in propaganda görüntülerinde 'figüranlık' yaptığı belirlendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana'da IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Şüphelilerden tutuklanan H.Z.'nin, Suriye'de örgütün kontrolündeki bölgelerde 'keskin nişancı' olarak görev yaptığı ortaya çıktı. M.S.H.'nin ise IŞİD’in propaganda görüntülerinde 'figüranlık' yaptığı belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak ve Suriye'de IŞİD saflarında görev alıp, kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklu 7 şüpheliyi tespit etti. TEM ekipleri, 11 Ekim günü sabah saatlerinde harekete geçti. Özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda 6 şüpheli, yakalanıp gözaltına aldı. Bir şüpheli ise adresinde bulunamadı.

SAF DEĞİŞTİRMİŞ

Emniyete götürülen şüphelilerden H.Z.'nin, Suriye'de örgütün kontrol ettiği bölgelerde 'keskin nişancı' olarak görev yaptığı ortaya çıktı. H.Z.'nin 2015 yılında El-Kaide saflarında silahlı faaliyet yürüttüğü, daha sonra saf değiştirerek IŞİD’e katıldığı belirtildi. H.Z.'nin çatışmalara katıldığı tespit edildi.

TUTUKLANDILAR

M.A.'nın ise Suriye'nin Rakka kentinde ailesiyle birlikte örgütsel eğitim aldığı, IŞİD saflarında silahlı çatışmalara katıldığı saptandı. M.S.H.'nin de IŞİD’in propaganda görüntülerinde 'figüranlık' yaptığı kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Z., M.A. ile M.S.H. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğerleri ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (Adana/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi: İhmallerden sorumlu olanlar yargılanmalı

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri: Bartın’ın tüm sorumluğu AKP iktidarına aittir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...