16 Ekim 2022 08:49

Sayıştay raporuna göre 99 devlet üniversitesi “doğrudan temin” yöntemiyle usulsüz harcama yaptı

Sayıştay raporlarına Türkiye’de 99 devlet üniversitesinin bütçelerinin yüzde 10’unu aşmayacak şekilde harcamaları gereken “doğrudan temin” yöntemi usulsüz harcadı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye’deki 99 devlet üniversitesinin yayımlanan Sayıştay raporlarına göre üniversiteler bütçelerinin yüzde 10’unu aşmayacak şekilde harcamaları gereken “doğrudan temin” yöntemiyle milyonları usulsüz harcadı.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre, üniversitelerden 55’i, doğrudan temin yöntemini yasal koşullarda yapmazken, büyük bir kısmı da “açık usulle” yapması gereken ihalelerde “pazarlık” yöntemini seçti.

  • Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Döner Sermaye İşletmesi, sınırı aşarak 54 milyon 731 bin TL’ye doğrudan teminle mal ve hizmet alımı yaptı. 
  • Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nce, “ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden, can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen istisna hallerde” uygulanması gereken 21/b usulü “pazarlık yöntemi” ihale ile 50 milyon 348 binlik bina tadilat işi yapıldı.
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, yasal sınıra uymayarak 7 milyon TL’lik doğrudan temin yaptı.
  • Anadolu Üniversitesi, usulsüz pazarlık yöntemiyle 14,1 milyon TL harcadı.
  • Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, sınırı 13.5 milyon TL aştı.
  • Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, 2,4 milyon TL’lik iş için sözleşme imzalamadı. İstisna edilen tutar kapsamında ise 18,6 milyon TL’lik doğrudan temin alımı yaptı. 
  • İnönü Üniversitesi, doğrudan temin sınırını 3,5 milyon TL aştı. 
  • Dicle Üniversitesi 1,4 milyon TL’lik işe sözleşme imzalamadı. 
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, doğrudan temin ve pazarlık usulü sınırını 3,5 milyon, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ise 2,8 milyon TL aştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy Fikirtepe'de 24 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...