04 Ekim 2022 15:47

Avukatlardan 10 Ekim Ankara Katliamı davasına çağrı

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, firari sanıklar yönünden devam eden dosyanın 6 Ekim'de görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, firari sanıklar yönünden devam eden dosyanın 6 Ekim'de görülecek duruşmasına çağrı yaptı. 

2015 yılında iki seçim arasında yüzlerce insanın öldüğünü ve yaralandığını hatırlatan avukatlar, sosyal medyada sırayla okudukları ortak ortak açıklamada, şunları söyledi:

"2015 senesinde iki seçim arasında ne oldu? Yüzlerce insan öldü, yüzlerce insan yaralandı. Milyonlarca insan da hafızasından silemeyeceği derin yaralar adlı. Sokağa çıkmaya korkulan o sürecin failleri kimdi peki? Bu sorunun cevabını alabilmek için 7 yıldır adliye koridorlarında adalet diye haykıran müvekillerimizle birlikte hukuk mücadelesi veriyoruz. Bunca zamanda büyük bir çabayla dosyaya kazandırılan binlerce evrak gösterdi ki bu katliamları bildiren istihbaratlar gizlenmiş, IŞİD'liler adım adım izlenmiş, sınır hattı kevgire dönmüş, katillerin sırtı sıvazlanmış, fakat 'öfkeli çocuklara' engel olunmamış! Somut delillere rağmen 7 yıldır katliama yol veren tek bir kamu görevlisi bile adliyeye getirilmedi. Fakat adalet peşinde koşan müvekillerimiz yargılandı, cezalandırıldı. Mahkemelerin direnci ilk günkü gibi devam ediyor. Ancak bizim hukuk mücadelemiz ilk gün ilk günden daha dirençli. İki seçim arasında olanları ortaya çıkarmak, ülkeyi kan gölüne döndürenleri yargılatmak ve cezalandırılmalarını sağlamak için herkesi davayı takip etmeye, katliamın 7. yılında 6 Ekim 2022 Perşembe günü saat 10.00'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya katılmaya çağırıyoruz. 10 Ekim'i unutma, unutturma."

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bornova Belediyesi işçileri: İnsanca yaşayacak ücret teklifi gelmezse greve hazırız

SONRAKİ HABER

Bornova Kitap Günlerinde ekoloji söyleşisi: Ege Bölgesindeki çevre direnişlerinin kısa tarihi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...