22 Nisan 2011 12:15

‘Çok isimli’ operasyonun sorumluları yargılansın

Tecrite Karşı Mücadele Platformu bileşenleri, ‘Hayata Dönüş’ operasyonuna katılan bazı sanıkların yargılandığı Bayrampaşa Davası’nda ortaya çıkan yeni bilgiler etrafında Sultanahmet Adliyesi’nde sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.Platform üyeleri suç duyurusu dilekçelerinin savcılığa teslim

‘Çok isimli’ operasyonun sorumluları yargılansın
Paylaş

Platform üyeleri suç duyurusu dilekçelerinin savcılığa teslimi öncesinde Adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Platform üyeleri tarafından “Bora, Tufan, Atmaca, 19-22 Aralık devletin planlı katliamıdır” pankartı ve “19-22 Aralık katliamının hesabını soracağız”, “Tecride son”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” dövizleri taşınırken, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Tecride hayır” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Platform üyesi Veysel Şahin, devletin, ordunun resmi belgelerinde “Hayata Dönüş” denilmediğini, “Bora, Atmaca, Tufan” denildiğine vurgu yaptı. Şahin, “Tufan, Bora, Atmaca devletin gerçeğidir. Devlet, katliamcı, yüzünü ancak bu kadar açık gösterebilirdi, ama bunu bile görmeyenler, görmek istemeyenler, katliama sessiz kalarak, vicdanlarını bile körelterek işlenen bu insanlık suçuna ortak olmuşlardır” dedi. 19 Aralık katliamının tecrit ile hala devam ettiğini sözlerine ekleyen Şahin, katliama teslim olmadıklarını tecride de teslim olmayacaklarını vurguladı.
Açıklamanın ardından 19 Aralık “Hayata Dönüş” operasyonunda Bayrampaşa Cezaevinde bulunan ve katliama tanıklık eden, 8 kişi operasyon sorumlularının yargılanması için Sultanahmet Adliyesi’nde girerek suç duyurularını içeren dilekçelerini Cumhuriyet Savcılığı’na teslim etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kürtleri suçladı, liselilere illegal örgüt dedi

SONRAKİ HABER

‘Yala Ama Yutma!’ Almanya’ya gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa