10 Eylül 2022 13:38

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Halka vaadi olmayanlar çıkıp ahkam kesiyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Halktan destek almak konusunda ne doğru dürüst vaatleri ne de oyları olanlar, çıkıp ahkam kesiyorlar” dedi.

Mithat Sancar | Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM), yeni dönem politikalarını belirlemek için partinin genel merkezinde toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP üzerinden yapılan tartışmalarla konuşmasına başladı.

“İktidarın nefret ve ayrıştırıcı üslubunun bu ülkede yarattığı tahribatlar, haklarımızın gözleri önündedir. İkincisi HDP ile ilgili suçlayıcı ve dışlayıcı söz söylemek isteyen parti, şahıs ve kurumlar, özellikle partiler, HDP ile ilgili suçlayıcı söz söylemeden aynaya baksınlar. Aynaya iyice baksınlar, görecekleri tablodan sonra sözlerini kursunlar. Üçüncüsü halka ve halkın desteğine, algısına ve beklentisine baksınlar. HDP halkın desteği ile yürüyüşünü büyütmeye devam ediyor” dedi.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN AYRILMAYACAĞIZ”

“Halktan destek almak konusunda ne bir doğru dürüst vaatleri ne de oyları olanlar çıkıp ahkam kesiyorlar” diyen Sancar, eleştirilerini şöyle sıraladı: “Ne iktidarın provokasyon ve operasyonları ne de başkalarını tahrikleri bizleri bu yoldan alıkoyabilir. Yolumuz bu ülkeye demokrasinin kapılarını açmaktır, Kürt sorununa siyasal çözümün zemini yaratmaktır.”

ÇAĞRIMIZ TÜRKİYE HALKLARINA

 “Çağrılarımız sanılıyor ki siyasi partilerin merkezlerinedir. Elbette bütün muhalefet partilerine çağrılar yapıyoruz” diyen Sancar, “Bu çağrıların amacı gelin bize destek olun olarak anlaşılıyorsa, bu aymazlıktır. Tam tersine Türkiye halklarına gelin, yol açılım amacını taşımaktır. Çağrımızın esas adresi, Türkiye halklarının vicdanı, aklı ve ahlakıdır” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

Sancar, “Emek ve Özgürlük İttifakını bu ülkenin ne güçlü alternatif haline getireceğiz. Demokrasi ittifakını Türkiye’nin çözüm adresi olarak inşa edeceğiz. Şüpheniz olmasın kazanacağız. Mutlaka kazanacağız” dedi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Uygur Orhan: Sanatı bir savunma aracı gibi görebiliriz

SONRAKİ HABER

Çocuk felci virüsü sebebiyle New York’ta olağanüstü hal ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...