07 Eylül 2022 23:22

Mehmet Ağar'ın faili meçhul cinayetler davasının heyeti değiştirildi

Mehmet Ağar'ın da sanığı olduğu faili meçhul cinayetler davasının heyeti, karar duruşması öncesinde değiştirildi.

Mehmet Ağar | Fotoğraf: DHA

Paylaş

1990'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin Ankara'da süren davada kritik bir gelişme yaşandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 12 Ağustos tarihindeki yetki kararnamesiyle mahkemenin tüm üyelerini değiştirdi. Yeni heyet, 20 Eylül'deki karar çıkması beklenen duruşmaya çıkacak.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, 1990'lı yıllarda Türkiye'nin batısında işlenen 18 faili meçhul cinayete ilişkin arasında Mehmet Ağar'ın bulunduğu 19 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. 20 Eylül'de görülecek duruşmada taraflar, esasa ilişkin beyanlarda bulunacak. Duruşma sonunda mahkemeden bir karar çıkması veya davayı ertelenmesi bekleniyor.

Mahkeme heyeti, HSK 1. Daire, 12 Ağustos'ta yayımladığı müstemir yetki kararnamesiyle değiştirildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Tuğrul Türksoy yaş haddinden emekli olduğu için yerine zorunlu olarak Sevil Çalışkan Koçkuzu getirildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce arasında Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin'in bulunduğu 19 sanık hakkında "delil yetersizliği" gerekçesiyle beraat kararı vermişti. Ancak istinaf mahkemesi bu kararı bozmuş, dosya yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti. Yıl sonuna kadar davada bir karar çıkmazsa dava 2023'te zamanaşımı nedeniyle düşecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Helikopterden atılan yurttaşlara dair yapılan haber nedeniyle Gazeteci Ferhat Çelik hakkında dava

SONRAKİ HABER

Arnavutköy'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa