07 Eylül 2022 21:03

Fethiye'de düzenlenecek Çağdaş Fest de kaymakamlık tarafından iptal edildi

Muğla Fethiye’de Milyon Fest’in iptal edilmesinin ardından özel bir mekanda düzenlenecek olan Çağdaş Fest de iptal edildi. Yasak kararı bidirilmedi, konserlere bir gün kala öğrenildi.

Çağdaş Fest tanıtım görseli.

Reklam

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Milyon Fest’in iptal edilmesinin ardından özel bir mekanda düzenlenecek olan Çağdaş Fest de iptal edildi. Fethiye Kaymakamlığı, organizasyonun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından izin alamadığını öne sürdü. Organizatör Çağdaş Adıgüzel ise gerekli tüm izinlerin alındığını belirtti.

Gelişmeyi haberleştiren TELE 1’den Aziz Turgut Altun’un ulaştığı Fethiye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necla Yıldız, organizasyon firmasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından herhangi bir izin almadığını iddia etti. Yıldız, güvenlik ve çevre yönünden değerlendirilerek uygun görülmediğini söyledi.

Yıldız, Jandarma’dan alınan izin belgesinin hatırlatılması üzerine, “Öyle bir izin belgesi verilmedi. Açıklama yapmak Kaymakam beyin takdirinde. Biz gerekli yazışmaları yaptık. Kendilerine tebliği yapıldı. Çevreye zarar verileceği için izin verilmedi” dedi.

YASAK KARARI BİLDİRİLMEDİ

TELE1'in ulaştığı festival organizatörü Çağdaş Adıgüzel, yasak kararının bildirilmediğini konserlere bir gün kala tesadüfen öğrendiklerini belirtti. Adıgüzel, güvenlik gerekçesine ilişkin olarak Jandarmanın izin verdiğini belirterek alan dışı güvenliği kaymakamlığa ait olduğunu dile getirdi.  Son gün son mesai saatinde iptalin verilmesine isyan eden Adıgüzel, “Niye iptal etmişler Çevre ve şehircilik hikaye… Niye son günü beklemişler ben dilekçemi 9 Temmuz’da verdim. Özel işletmeler mevzuat gereği bildirmek zorunda değil. Biz kapasite yüksek diyerek bildirdik” dedi.

Yasağı tesadüfen öğrendiklerini belirten Adıgüzel “Arayıp iptali bile bilgi vermediler. Dün kiralamasını yapmış olduğum özel işletmeye tebliğ etmişler. Ben onlardan öğreniyorum sahne araçlarını içeri alınmadığı zaman. Girişiniz yok çünkü böyle bir festival yok kaymakamlık karar almış deniliyor. Bunun üzerine 13.40’ta kaymakamlığı gidiyorum. Adamların söylediği doğru, kaymakamlık yasaklamış.”

“Benim bütün belgelerim tam. Özel işletmelerde nasıl bir sanatçı konser veriyorsa bu da aynı şekilde bir mekan. Sit alanından çıkarılmış özel çevre korumadan çıkarılmış. İnşaat izni verilmiş. Hali hazırda da inşaat yapılıyor çevresinde büyüyor. Turizm işletmesi belgesi olan bir alanda, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bir arazi.”

“KAYMAKAM ART NİYETLİ”

“Orman yangınları ile alakalı 30 Mayıs’ta alınan bir karar var dağıtılan. Bu karar doğrultusunda yangın ihtimaline karşılık iptal etmiş. Böyle saçma bir şey görülmedi Türkiye’de. Kaymakam kesiklikle art niyetli olduğunu ortaya koyuyor. Yargı süreci başlatacağız. Orman Bakanlığı’ndan orman yangınını düşünecek daha iyi bir kurum mu var? Bu kurumun görüşünü almışız.”

İl Jandarma Komutanlığının da güvenlik ile ilgili oluru olduğunu anlatan Adıgüzel, “Alan dışında ve trafik yönündeki güvenliği alacak kaymakamlıktır. Bu güvenliği eğer kaymakamlık alamıyorsa Türkiye Cumhuriyeti’nin kaymakamına valisine ihtiyacı yoktur. Alan dışına ben güvenlik almak zorunda değilim. Ha kaymakamlık davet eder 1.500 kişi bekliyormuşsun bu kadar yetmez alan içinde güvenliği artır ve bir sorun yaşarsan tamamen üstlendiği bildir, bizi zan altında kalmayalım da diyebilirdi.”

“DİLEKÇEMİ BİR AY ÖNCE VERDİM”

“Niye iptal etmişler Çevre ve Şehircilik hikaye… Niye son günü beklemişler ben dilekçemi 9 Temmuz’da verdim. Daha fazla ne yapabilirim. Özel işletmeler mevzuat gereği bildirmek zorunda değil. Biz kapasite yüksek diyerek bildirdik. Kaldı ki konaklamamız, alkol sponsorumuz yok.” (HABER MERKEZİ)

Reklam