07 Eylül 2022 19:57

İYİ Parti, Barış Yarkadaş hakkında 'iftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu

İYİ Parti, büyükşehir belediyelerinden ihale aldıklarını iddia eden eski milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

İYİ Parti, bir televizyon programında İYİ Partiyi ve parti yöneticilerini kastederek söylediği sözler nedeniyle Barış Yarkadaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yarkadaş’ın Türk Ceza Kanunu’nun 267/1 ve 278. maddeleri uyarınca cezalandırılması talep edildi. İYİ Parti adına yapılan suç duyurusunda "Barış Yarkadaş açıklamaları ile; büyükşehir belediyelerinden, il ve ilçe belediyelerinden İYİ Parti yöneticilerinin 'yakın çevrelerinin' ihale aldıklarını, bunları tek tek bildiğini, 'bana söyletmesinler, konuşturmasınlar' vurgusu ile de tüm detaylara vakıf olduğunu, belediyelerde ihalelerin dağıtıldığını, İYİ Parti yöneticilerinin eşlerinin, dostlarının ve akrabalarının dağıtılan ihaleleri aldıklarını ifade etmiştir. İşlenmekte olan veya işlenmiş olan suçların tek tek bilinmesi ancak söylenmemesi ve konuşmaması TCK'nın 278'inci maddesinde düzenlenen 'Suçu Bildirmeme' suçunun maddi ve manevi unsurunu oluşturmaktadır. Barış Yarkadaş tarafından, şikayetimize konu beyanlarına ilişkin bir bilgi, belge sunulamadığı takdirde de bu sefer de TCK 267/1'de düzenlenen 'İftira' suçu oluşmaktadır. İYİ Parti'nin yönetim kadrolarını, milletvekillerini, akrabalarını, eşlerini, dostlarını zan altına alarak kamuoyunda küçük düşüren beyanların titizlikle araştırılmasını, hakikatin ortaya çıkarılmasını talep etmek zarureti hasıl olmuştur" ifadeleri kaydedildi.

YARKADAŞ: YANIT VERECEĞİM

Barış Yarkadaş ise konuyla ilgili cevabını 8 Eylül Perşembe günü televizyon programında vereceğini duyurdu.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren Hüseyin Can Gökçek’in duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2022 Avrupa Şampiyonası son 16 turundaki rakibi Fransa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...