07 Eylül 2022 18:40

Kültür Bakanlığının Moda Sahnesi'ne 'devlet desteği verilmemesi' kararı hukuka aykırı bulundu

Ankara İdare Mahkemesi, Kültür Bakanlığının Moda Sahnesi'ne 2021-2022 sezonunda devlet desteği verilmemesi kararını, hukuka aykırı buldu.

Fotoğraflar: modasahnesi.com

Paylaş

Kültür Bakanlığı; 2021-2022 sezonunda verilen devlet desteğinin, Moda Sahnesi'ne 'Yeraltından Notlar’ oyunu için verilmesini Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmeliği'nin 'sanatsal yetersizliği' de içeren 8. maddesini gerekçe göstererek uygun bulmamıştı.

Değerlendirme Komisyonu’nun iki üyesi red gerekçelerini, “Türk örf ve adetlerine, geleneklerine aykırı oyunlar sergiliyorlar" diyerek açıklamışlardı. Moda Sahnesi, bu karar nedeniyle Kültür Bakanlığını mahkemeye vermişti.

Ankara 17. İdare Mahkemesi, Kültür Bakanlığı'nın kararını, hukuka aykırı buldu. 

Mahkeme kararında, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yerel yönetimlerin, derneklerin, vakıfların ve özel tiyatroların projelerine yapılacak yardımlara ilişkin yönetmelik kapsamında; yapılacak yardımlarda, yönetmelikte belirtilen ve yukarıda yer verilen değerlendirme ölçütleri çerçevesinde projelerin objektif olarak değerlendirilmesi yapıldıktan sonra destek yararlandırılmamasına karar verilenlerin, hangi gerekçelerle yararlandırılmadıklarının somut ve net biçimde ortaya konulması gerekirken, değerlendirme ölçütlerine göre bir değerlendirme yapılmasının ve davacının destekten yararlandırılmamasına ilişkin somut gerekçeler ortaya konulmadan takdir yetkisine dayalı olarak tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uygunluk görülmemiştir" denildi.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

80 yaşındaki tutuklu Makbule Özer tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Maraş'ta köprü inşaatından düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa