07 Eylül 2022 16:46

Bakan Bozdağ, "Hukuk sigortası" uygulamasının dünyaya örnek olacağını iddia etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuki Himaye Sigortası'yla ilgili oluşturulan Bilim Komisyonu'nun ilk toplantısına katıldı.

Bekir Bozdağ | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuki Himaye Sigortası'yla ilgili oluşturulan Bilim Komisyonu'nun ilk toplantısında konuştu, "Türkiye'de bir ilki dünyaya da örnek olacak bir sigorta sistemini hayata geçireceğiz" iddiasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuki Himaye Sigortası'yla ilgili oluşturulan Bilim Komisyonu'nun ilk toplantısına başkanlık etti. Komisyona, üniversitelerden akademisyenler, Yargıtay üyeleri, sigorta şirketlerinin temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği ve baroların temsilcileri, Adalet Bakanlığı uzmanları ve temsilciler katıldı. Komisyonu kurmaktaki amaçlarının vatandaşların adalete erişiminin kolaylaştırılması ve hukuki süreçlerde himayenin, desteğin her daim vatandaşların yanında olması, vatandaşların hak arama süreçlerinde elinin güçlendirilmesi olduğunu dile getiren Bozdağ, "Ayrıca yargılama süreçlerinin kısaltılmasına da bunun önemli katkıda bulunacağına inandığımızı buradan ifade etmek isterim. Bunun yanında kararların isabetinde de büyük bir katkı sağlayacaktır. Çünkü yargılama süreçlerinde, soruşturma süreçlerinde, diğer hukuki süreçlerde hukuki destek, avukat yardımı pek çok işlemin usul ve yasalara uygun doğru bir biçimde yapılmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye'de esasında 1995 yılından beri var olan 'Hukuki Koruma Sigortası' dediğimiz sigorta çok dar bir alanda uygulanmakta. Ama bu uygulanan alanı neredeyse kimse bilmemekte dersek işi abartmış olmayız. Adeta var olan ama ölü olan bir alanı konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde, var olan ama uygulaması az olan bu alanı uygulamaya taşımak ve kapsamı genişletmek, yeni bir hukuk sigortası düzenini ülkemize kazandırmak istiyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belçika'daki huzurevinde 3 yaşlının fazla insülinle öldürüldüğü ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Finans Merkezi inşaatında işçilerin çalışma koşulları nasıl? | Geniş Açı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...