07 Eylül 2022 15:33

Erdoğan'dan enerji krizi sorusuna, "Rusya hafife alınacak ülke değil" yanıtı

Sırbistan'a giden Erdoğan, Avrupa'daki enerji krizi sorusu üzerine “Rusya'yı hafife alanlara da söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil” cevabını verdi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Sırbistan'da basın açıklamasında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir gazetecinin Avrupa'daki enerji krizi sorusu üzerine, "Rusya'yı hafife alanlara da söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Rusya doğal gazı kesti, fiyatlar Avrupa'da yükseldi. Herkes kara kara düşünüyor. Bunları daha önce niye düşünmediniz?" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'in ardından Sırbistan'a giden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüştü. Görüşmenin ardından liderler 7 anlaşmanın imzalandığı tören sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Avrupa'daki enerji krizinin sorumlusu kim?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Her şeyden önce Türkiye olarak Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük. Bundan sonra yine de buna devam edeceğiz. Şu anda Batı'nın isim saymaya gerek yok, takındığı tavrı doğru bulmadığımı çok açık söyleyebilirim. Tahrik üzere kuralı bir politika güden batı var. Böyle bir savaşı tahrik üzere yürütmeye gayret ettiğiniz sürece netice almak da mümkün olmayacaktır. Bu savaşın kazananı var diyebilir miyiz? Bu savaşın kazananı yok ama kaybedeni çok. İşin parasal konusunu konuşmaya gerek yok. Parasal boyutuna girince birisi Ukrayna'ya şu kadar destek verdim diyor ama nerede bu para? Bu da sıkıntılı... Silahlar gönderildiği söyleniyor, ne kadar hurda varsa onları Ukrayna'ya gönderiyorlar."

"Ben bu işin Rusya veya Ukrayna galibidir diyemem ama bizim güttüğümüz politika bu savaş bir an evvel biter mi bitmez mi? Çok kısa sürede biteceğe benzemiyor. Rusya'yı hafife alanlara da söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Rusya doğal gazı kesti, fiyatlar Avrupa'da yükseldi. Herkes kara kara düşünüyor. Bunları daha önce niye düşünmediniz?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak ekonomiyi düzelteceklerini, kavgayı bitireceklerini savundu

SONRAKİ HABER

Boğaziçi akademisyenlerinden dersleri onaylanmayan akedemisyenlerle ilgili açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...