07 Eylül 2022 11:23

ABD Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine ilişkin açıklama yaptı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine ilişkin "NATO müttefikleri arasındaki gerilimi arttırabilecek açıklamalar bilhassa yararsız" dedi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerine ilişkin, "Rusya'nın egemen bir Avrupa devletini yeniden işgal ettiği bir dönemde, NATO müttefikleri arasındaki gerilimi arttırabilecek açıklamalar bilhassa yararsız" açıklaması yaptı.

Yunanistan'ı Ege Denizi'nde askerden arındırılmış statüye sahip adaları işgal etmekle suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz’’ sözlerini dün de yineledi. ABD Dışişleri Bakanlığı, VOA Türkçe’ye (Amerika’nın Sesi) yaptığı yazılı açıklamada, "Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliği sorgulanamaz” ifadelerini kullandı. Tüm ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini kaydeden Bakanlık, "Rusya'nın egemen bir Avrupa devletini yeniden işgal ettiği bir dönemde, NATO müttefikleri arasındaki gerilimi arttırabilecek açıklamalar bilhassa yararsız” dedi. Bakanlık, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış ve güvenliğin korunması ve farklılıkların diplomatik yollarla çözülmesi için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Erdoğan'ın açıklamalarına "NATO müttefiki bir ülkeden gelen tehditler kabul edilemez" diyerek tepki göstermişti.

Bosna-Hersek ziyaretinde ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de kullandığı “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerini yinelemiş, “Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. ‘Eğer bir gece ansızın gelebiliriz’ diyorsak… Teknofest’te bunu söyledim, vakti saati geldiğinde bir gece ansızın gelebiliriz. Niye, eğer ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var, falan filan var. Buralardan hareketle bize karşı bu tür, böyle gayrı meşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda; biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Biz o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan’ın bildiğine inanıyorum. O vakit, saat gelirse gereği yapılır. Çünkü bizim uçaklarımıza böyle radar kilidi falan filan hayra alamet değil.” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TZOB Başkanı Bayraktar: Ferrero'nun piyasaya yaptığı baskılara "dur" denilmeli

SONRAKİ HABER

Milletvekilliği süren Güzel'in cezaevi kaydı ihraç edildiği hekimlik üzerinden yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...