17 Ağustos 2022 14:32

CHP’li Bulut: SGK’deki yolsuzluk soruşturmasının üzerinden aylar geçti bakandan ses yok

CHP'li Burhanettin Bulut, SGK'de milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın akıbetini sordu.

CHP’li Bulut: SGK’deki yolsuzluk soruşturmasının üzerinden aylar geçti bakandan ses yok

Burhanettin Bulut | Fotoğraf: CHP

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Plan Bütçe Komisyonu’nda SGK’deki yolsuzluğu kabul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e soruşturmanın hangi aşamada olduğunu sordu. Bulut, "Yolsuzlukla ilgili yargıya intikal ettirilen herhangi bir dosya bulunmakta mıdır?​” sorusunu yöneltti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, geçtiğimiz yıl eylül ayında SGK'de milyarlarca liralık usulsüz ilaç ve tıbbi cihaz ödemeleri yapıldığına ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturmayı Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, önergesinin gerekçesinde, “SGK'de başlatılan usulsüzlükle ilgili soruşturmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun ortağı olduğu şirket de geçmiştir. Yolsuzluk soruşturması devam ederken Rehberlik ve Teftiş Daire Başkanı Mustafa Apaydın görevinden alınmış yerine yönetmelikte değişiklik yapılarak 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olan, Soylu’nun eski çalışma arkadaşı Hukuk Müşaviri Oğuzhan Tekin getirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

“AYLAR GEÇTİ BAKAN’DAN SES YOK”

CHP’li Bulut, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bürokratların görevden alınmasının gerekçesini sorduğunda Bakan Bilgin’in “Bakanlığa geldiğimizden bu tarafa, bu yolsuzlukla ilgili iddiaların üzerine gittik. Doğrusu, bu bürokratları değiştirmemiz doğrudan doğruya bu mücadelede daha etkin bir ekip kurma arayışından dolayıdır; elimize ulaşan bilgilerden, soruşturmalardan kaynaklanmaktadır. Neticelendiği zaman da kamuoyunun zaten bilgisine sunacağımdan tereddüdünüz olmasın” cevabını verdiğini hatırlattı. Bulut, Bakan Bilgin’in soruşturmanın başlatılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen kamuoyuna herhangi bir bilgilendirme yapmadığına dikkat çekti.

“SGK’DE BAŞLATILAN SORUŞTURMA HANGİ AŞAMADADIR?​”

CHP’li Bulut, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bilgin’e “Kurumda inceleme başlatılan SGK Başkanı’nın, İlaç Daire Başkanı’nın, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı’nın, SGK’nin Tıbbi Cihaz Daire Başkanı’nın, Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı’nın görevden alınma gerekçeleri nedir” diye sormuş; Bakan Bilgin ise komisyonda yaptığı açıklamada yolsuzluğu kabul etmişti.

CHP’li Bulut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e şu soruları yöneltti:

  • SGK’da başlatılan soruşturma hangi aşamadadır?
  • Yolsuzlukla ilgili kaç kişiye soruşturma açılmıştır?
  • Yolsuzlukla ilgili yargıya intikal ettirilen herhangi bir dosya bulunmakta mıdır?
  • SGK’deki yolsuzluğun boyutu nedir?
  • Soruşturmada adı geçen hangi şirketlere ne kadar ceza kesilmiştir? (Adana/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et