04 Ağustos 2022 12:02

AKP'li Meclis üyesinin kaçak su kullandığına dair haberlere erişim engeli getirildi

Kaçak su kullandığı için ceza kesilen AKP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya; Evrensel'de de yer alan pek çok habere erişim engeli getirdi.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Kaçak su kullandığı için hakkında tutanak tutulup ceza kesilen AKP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya; hakkında çıkan haberlere dair "ticari itibarını zedelendiği” iddiasıyla aralarında gazetemizde yer alan haberin de olduğu pek çok internet sitesinin haberine erişim engeli getirdi. Mersin 4. Sulh Ceza Hakimliği kararında; yapılan haberlerin Yerlikaya’nın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğuna hükmetti.

"TİCARİ İTİBARI ZEDELENDİ"

AKP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya’nın 3 farklı mahalledeki işyerlerinde kaçak su kullandığı tespit edilmişti. MESKİ ekipleri, meclis üyesine 3 ayrı tutanakla 236 bin lira para cezası kesmişti. Yerlikaya “İddialar asılsızdır. Tek damla kaçak su kullanmadık” demişti.

Yerlikaya; haberlerin ardından mahkemeye başvurarak erişim engeli kararı çıkardı. Mersin 4. Sulh Ceza Hakimliğine başvuran İsmail Yerlikaya’nın avukatı Mehmet Polat “Yerlikaya hakkında yapılan asılsız haberlerin müvekkilinin kişilik haklarını ihlal ettiği ve ticari itibarını zedelediği” iddiasıyla erişimin engellenmesini ve kaldırılmasını talep etti.

Hakimlik verdiği kararda “Başvuruda bulunan İsmail Yerlikaya hakkındaki yorumların başvuruda bulunanın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu”nu belirterek içeriklerin engellenmesine karar verdi.

Haberle ilgili içeriği engellenen siteler ise şöyle: Evrensel, Güney gazetesi, BirGün, Sözcü, Duvar, Cumhuriyet, T24, kronos35, Mersin Siyaset Yönetimi, sol.org.

ŞİRKETLER BİLE FARKLI

İsmail Yerlikaya daha önce de kaçak cezası kesilen işletmeye CHP’li meclis üyesinin de ortak olduğunu iddia etmiş ve Mersin Güney gazetesini de “CHP’li ortağı görmezden gelmekle” suçlamıştı.

Yerlikaya firmada yüzde 50 ortaklığının bulunduğunu, kalan diğer hisselerin yüzde 30’unun CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’e, yüzde 20’lik kısmının ise CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Gökçel’e ait olduğunu söylemişti. Yerlikaya yapılan haberle şahsının ve Mersin Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili olduğu AKP’nin yıpratılmaya çalışıldığını iddia etmişti.

Ancak Yerlikaya’nın su cezası kesilen şirketi ile CHP’li ortaklarının olduğu şirketin farklı şirketler olduğu ortaya çıktı. Güney gazetesinin haberine göre; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kayıtlarına göre Gran-Mer İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi diye bir başka şirket daha var. AKP’li Yerlikaya’nın CHP’li Gökçel ile ortağız dediği şirket bu şirket. Ancak bu şirketin kaçak su skandalıyla ilgisi yok.

Gazeteye açıklama yapan Gökçel “Kaçak su kullanılan işyerinde benim ve ailemin hiçbir payı yoktur. Kaçak su kullanımıyla anılan işyeri İsmail Yerlikaya’ya aittir” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden kişi şimdi de gazetecileri tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Aysel Tuğluk’u cezaevinde tutmak rehine politikasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...