27 Temmuz 2022 20:04

Van Başkale'de cisim patlamasında eli kopan 12 yaşındaki çocuğun durumu kritik

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kiratî mahallesinde dün askeri cismin patlaması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki H.E.’nin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezindeki tedavisi sürüyor.

H.E., kafasındaki şarapnel parçalarının çıkarılması dün ameliyat edildi. 6 saati aşkın devam eden ameliyat sonrası bazı şarapnel parçaları alındı. H.E., daha sonra yoğum bakım servisine alındı. Sağ ve sol kolu ile yüzünde derin yaralar oluşan H.E.’nin hayati tehlikesi sürüyor.

PATLAMA ASKERİ BÖLGEDE YAŞANDI

Patlamanın yaşandığı bölgenin daha önce askeri alan olarak kullanıldığı öğrenildi. Bölgede ayrıca helikopter pistinin olduğu aktarıldı.

Aile, patlama sonrası Mezopotamya Ajansına verdiği bilgide, çocuklarının sağ elinin koptuğunu belirtmişti. Ayrıca patlamanın yaşanmasının ardından askerlere haber verdiklerini, buna rağmen kendilerine yardım edilmediğini ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et