27 Temmuz 2022 18:59
Son Güncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2022 15:26

Adana’da haber takibi yapan iki gazeteci alıkonularak darbedildi

Adana’da haber takibi yapan Vedat Örüç ve Elif Kurttaş, iki firma sahibi ve çalışanları tarafından alıkonularak, darbedildi.  

Fotoğraf: @_Orucvedat'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımdan alınmıştır

Paylaş

Gazeteciler Vedat Örüç ve Elif Kurttaş, Adana Geri Dönüşüm Sanayiciler Sitesi’nde haber takibi sırasında iki firma sahibi ve çalışanları tarafından alıkonularak darbedildi.

Vedat Örüç Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İthal atık hakında araştırma yapmak için gazeteci arkadaşım @elif_kurttas ile birlikte geldiğimiz Adana Geri Dönüşümcü Sanayiciler Sitesinde Akbulut G.D. ve Akgül G.D. firmalarının patron ve çalışanları tarafından alıkonulduk, sözlü tacize, hakarete maruz kaldık ve darp edildik" dedi. Darp raporu alan gazeteciler, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

"İZİNSİZ ÇEKİM YAPMADIK"

Sosyal medyada çektikleri görüntüleri paylaşan Gazeteci Vedat Örüç, kimsenin mülküne izinsiz girmediklerini belirterek izinsiz çekim de yapmadıklarını söyledi.

Firma yetkililerinin kendileriyle birlikte geldiğini belirten Örüç şöyle devam etti: “Kendisine firma sahipleri ile görüşmek istediğimizi söylediğimizde ofisin deponun diğer tarafında olduğunu ve depodan geçmemiz gerektiğini belirtti. Bu esnada kendisinin burada çalışan işçilerden sorumlu ve aynı zamanda patronun akrabası olduğunu belirtti.”

GAZETECİLER DARP RAPORU ALDI

Örüç fotoğraf çekimi için izin istediklerinde de kendilerine izin verildiğini anlatarak şöyle devam etti: “Bunun üzerine hem orada çalışan işçilerin hem de çalıştıkları ortamın fotoğraflarını çektik. Ayrıca işçileri kayıtsız, güvencesiz ve kötü koşullarda çalıştıran bir suç mahalli cumhurbaşkanı sarayı olsa dahi kamuya mal olduğu için hiçbir çekim yapmakta hiçbir suç unsuru oluşturmaz. İddialarınızın arkasındaysanız buyurun zorla el koyduğunuz görüntüleri paylaşın da tüm kamuoyu işçilerin ne koşulda çalıştığını görsün.”

Darp raporu alan gazeteciler, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Levent Göktaş ve Akşener'e seslendi: H.B ve dayısı M.B. nerede?

SONRAKİ HABER

Maraş'ta 3.8 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...