27 Temmuz 2022 16:14

AKP'li Mücahit Birinci, kadınları hedef alan imama sahip çıktı

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, geçtiğimiz günlerde kadınları hedef alan açıklamalarıyla haber olan Halil Konakçı'ya destek verdi.

Halil KONAKCI isimli YouTube kanalının "Erkekler Görevlerinizi Tam Yapın Çünkü Mesulsunuz / Halil Konakcı" başlıklı videosundan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde kadınları hedef alan açıklamalarıyla erkeklere seslenerek "Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık" ifadelerini kullanan Ankara melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı'ya AKP'den destek geldi.

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile kadınları hedef alan Konakçı'ya destek verdi.

Birinci, yaptığı paylaşım ile "100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Bu kadınların başında yok mu adamları, abileri, babaları, kocaları?" ifadelerini kullanan Konakçı'yı "İmamlar siyasi değillerdir. Kastı aşan sözler, kürsü celali ile söylenmiş de olabilir" diye savundu.

Paylaşımına Halil Konakçı'yı da etiketleye AKP'li Mücahit Birinci, şu cümleleri kullandı:

"İmamlar siyasi değillerdir. Zira siyasetçilerin sırtlarında taşıdıkları yumurta küfeleri onlarda olmaz. Vazifeleri sadece namaz kıldırmak değil, özgürce, serbestçe Kur'an hakikatlerini ve İslam'ı anlatmalarıdır. @halil_konakci

Üslupta bazı sorunlar olabilir, kastı aşan sözler, kürsü celali ile söylenmiş de olabilir. Bunu bahane ederek, bir İmama, dine, milletimizin maneviyatına, tesettür ayetlerine hakaret etmek, aşağılamak akıl dışıdır. Biz bu küfürbazları biliriz."

NE OLMUŞTU?

Gerici açıklamalarıyla bilinen ve daha önce de Sezen Aksu’yu hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı, YouTube kanalında yayımladığı "Erkekler Görevlerinizi Tam Yapın Çünkü Mesulsunuz" başlıklı videosu ile erkeklere seslenmiş ve kadınları hedef gösteren ifadeler kullnamıştı.

Konakçı, söz konusu videoda, “Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan?​” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya hava yollarında uyarı grevi: 20 bin Lufthansa çalışanı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

TTB'den siyasi partilere sağlıkta şiddet yasası çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...