21 Temmuz 2022 14:39

Fabrikamızı özelleştirenin mitingine niye gidelim?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri mitingine katılım için kendilerine mesaj atılan Kayseri Şeker Fabrikasında çalışan bir işçi yazdı: "Bunların sonu geldiği için böyle yapıyorlar."

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kayseri Şeker’de çalışan bir işçi

Ben yaklaşık 15 yıldır Kayseri Şeker fabrikasında çalışıyorum. 23 Temmuz günü bir müdürümüz tarafından WhatsApp grubumuz üzerinden bir mesaj geldi. Mesajda geçen ifadeler şu şekildeydi: “Arkadaşlar Cumhurbaşkanı cumartesi günü Kayseri’ye geliyor. Kayseri Şeker olarak devletin yanında olduğumuzu göstermek için cumartesi günü saat 15.30’da fabrikada olunması gerekmektedir. Servisler normal güzergahlardan 14.30’da çıkıp fabrikaya gelecek, burada yoklama alınacak, sonra meydana geçilecektir. İzinde olup şehir dışında olanlar ve çok çok önemli mazereti olanlar dışında katılım zorunludur. Önemli mazereti olanlar özelden bana bildirsin.”

Bu mesajı görünce şok oldum. Çünkü halen bu partinin bayrakçılığını yapan bu denli insanlar olduğunu görünce sinirlendim. Çarşı pazar her yer ateş pahası. Bu ekonomik şartlarda yaşamaktan zaten usanmışız. Bunun sorumlusu en başta AKP iktidarıyken ben bu mitinge neden katılayım. Bir de servis güzergahını ona göre ayarlayıp yoklama alacaklarmış. Bu nasıl bir pespayeliktir. Bunların sonu geldiği için böyle yapıyorlar. Her yolu deneyecekler iktidarı kaybetmemek için. Bizim fabrikamızı zamanında özelleştirdiler. Ülkemiz kendisine şeker üretebilen bir ülke konumundayken şimdi ABD başta olmak üzere birçok ülkeden şeker satın alıyoruz. Ben bu duruma da çok üzülüyorum. Bizim ülkemizin her yeri şeker pancarı üretimine uygunken şimdi bunu da bitirdi bu AKP iktidarı. Tüm bu sebepler varken şeker fabrikasındaki çalışan işçiler umarım mitinge gitmezler ve tepkilerini gösterirler.

ÖNCEKİ HABER

Ormanlık alanda cansız bedeni bulunan Pınar Damar'ın katili tutuklandı

SONRAKİ HABER

Çankaya Belediyesi işçilerinden Genel İş’e çağrı: İşçinin yanında olun, ek protokol yapın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa