20 Temmuz 2022 15:31

ODTÜ Mezunlar Konseyi: Mezuniyet Devrim Stadyumunda yapılmalı

ODTÜ Mezunlar Konseyi, ODTÜ mezuniyetinin Devrim Stadyumunda yapılması için imza metni yayımladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ Mezuniyetinin Devrim Stadyumunda yapılması için tepkiler sürüyor.  Üniversitenin birçok bölümü, mezuniyetin stadyumda yapılması çağrısında bulunurken, ODTÜ Mezunlar Konseyi konuya ilişkin konseyde yer alan dernek ve üyelerin imzalayacağı bir metin yayımladı.

ODTÜ Rektörlüğü’nün 2021-2022 akademik yılı Mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda yapılmayacağını duyurmasıyla Matematik,  Elektrik Elektronik Mühendisliği , Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinin ardından İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Öğrentmenliği, Endüstriyel Tasarım,Mimarlık, İnşaat Mühendisliği,  Psikoloji, Kimya, Tarih, Jeoloji Mühendisliği ve Petrol Doğalgaz Mühendisliği bölümlerinden  akademisyenler, yaptıkları açıklamayla 2022 yılı diploma töreninin Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilmesi çağrısına destekte bulundu.

ODTÜ Mezunları Konseyi’nde yer alan dernekler üyelerin imzasına da açılan bir metin yayınladı.

Metinde, “Bizler, ODTÜ mezunları olarak 2022 ODTÜ Mezuniyet töreninin ODTÜ ilke ve geleneklerine uygun bir şekilde Devrim Stadyumu’nda yapılmasını talep ediyoruz. Kampüs içinde dayatılan ve ODTÜ geleneğine zarar veren tüm yasaklar, keyfi uygulamalar ve sınırlamalar karşısındayız. Bugüne kadar, en baskıcı dönemlerde dahi Devrim’de heyecan ve coşku ile düzenlenen törenlerin, bu yıl güvenlik bahanesi altında bölümlere alınmasını kabul etmiyoruz” denildi.

Karardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiği belirtilen metinde, “Mezuniyet töreninin daha önceki yıllarda olduğu gibi yeni mezun arkadaşlarımızın dünya ve ülke gündemine dair sözlerini özgürce söyleyebildiği, ailelerine ODTÜ’lü olma gururunun bir kez daha yaşatabildikleri şenlik havasında geçecek bir ortamda yapabilmesini istiyoruz” ifadeleri yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Tabip Odası: Pandemi bitmedi, önlemler alınmalı

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencilerinden yurt zamlarının geri çekilmesi için mail kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...