20 Temmuz 2022 11:12
Son Güncellenme Tarihi: 20 Temmuz 2022 11:18

Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin Dersim’e girişleri yasaklandı

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Munzur Festivali’nde sahne alacak olan Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin 26 Temmuz’a kadar Dersim’e girişleri valilik tarafından yasaklandı. 

Munzur festivali afişi

Paylaş

Dersim'de 20.'si yapılacak olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin programınında yer alan alan ancak valilik tarafından konser yapması yasaklanan Grup İsyan Ateşi müzik grubu üyeleri şehre alınmadı. 

Grup üyeleri Erzincan-Dersim Karayolu üzerinde bulunan Mutu Köprüsü'nde ki askeri uygulama noktasında durduldu. Tunceli Valiliği'nin '20-27 Temmuz tarihleri arasında şehre girişlerinin kısıtlanması' kararı gerekçe gösterilerek Dersim'e alınmadılar. Valiliğin aynı kararında Grup Yorum üyelerinin de şehre alınmayacakları belirtildi.
 
Grup İsyan Ateşi, engellenmelerine dair sosyal medya hesabından  “Dersim İl sınırında 20’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivaline katılımımız engellendi. Tunceli Valiliğince Dersim’e girişimiz yasaklandı. Bekleyişimizi sürdürüyoruz. Marşlarımızı, ezgilerimizi haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Devrimci sanat susturulamaz” paylaşımında bulundu. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AYM, slogan gerekçesiyle Demirtaş hakkında dava açılmasını "hak ihlali" saydı

SONRAKİ HABER

Sri Lanka devlet başkanı seçimi: Protestolara rağmen meclis Ranil Wickremesinghe’yi seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa