10 Temmuz 2022 17:32

Ecinniler’den İlhan Sami Çomak Şiiri dosyası

Kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, temmuz-ağustos sayısında 28 yıldır hapiste bulunan şair İlhan Sami Çomak’ın özgürlük arayışı ve bunun etrafında şekillenen şiir dünyasını mercek altına aldı.

Ecinniler dergisinin temmuz-ağustos sayısı kapağı

Paylaş

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, temmuz-ağustos sayısını yayımladı. Bu sayının dosyası kapsamında 28 yıldır hapiste bulunan şair İlhan Sami Çomak’ın özgürlük arayışı ve bunun etrafında şekillenen şiir dünyası mercek altına alındı.

Gökhan Arslan editörlüğünde hazırlanan ve “Ufkun Öte Yanı: İlhan Sami Çomak Şiiri” başlığını taşıyan dosyada, Arslan’ın İlhan Sami Çomak ile gerçekleştirdiği söyleşinin yanında Mahmut Temizyürek, Necmiye Alpay, Erkut Tokman, Asuman Susam, Vasfettin Yağız, Ayşegül Tözeren ve Cenk Kolçak’ın yazıları ile Çomak’ın iki tane el yazısı şiiri yer alıyor.

Yeni sayının şairleri Egemen İşcan, Eser Ceran Erdi, Ezgi Şimşek, Fatih Kök, Handan Demir, Hasan Karayel, Hüseyin Akcan, İlkiz Kucur, Kağan Şeker, Pelin Şanlı Türgen, Uğraş Abanoz ve Zarife Biliz. Bu sayının öykülerinin altında Ahmet Efe Ekici, Ayça Erdura, Fatih Selvi, Meltem Dağcı, Öznur Unat ve Utku’can Yazıcı’nın imzaları var. Alican Nur Lord Byron’dan, Aynur Engin ile Ersin Engin de Kristin Dimitrova’dan birer şiir çevirirken, Ece Çitelbeg Eley Williams’tan bir öykü çevirisini Türkçeye kazandırdı. Tekgül Arı, Tuna Aksulu ve Işık Sungurlar kaleme aldıkları inceleme yazıları ile bu sayıya katkı sundular. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen İzmir Şube Başkanlarından Vali Köşger’e tepki: Ayrımcılıktan vazgeçilmeli

SONRAKİ HABER

CHP'li Bülbül'den AKP'li Savaş'a yanıt: 20 yılda satmadıkları yer yapmadıkları yolsuzluk kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...