01 Temmuz 2022 15:45

Enerya işçileri: İşimizi geri istiyoruz

Denizli'de Enerya Gaz Dağıtım işçileri, işten atılmalarını protesto etmek için şirket merkezi önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat / Evrensel

Reklam

DİSK/Enerji-Sen'e üye olduğu için yetki başvurusunun ardından işten atılan Enerya Denizli Gaz Dağıtım işçileri, şirket merkezi önünde açıklama yaptı.

İşçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Sendika haktır engellenemez”, “Gün gelecek devran dönecek Enerya işçiye hesap verecek” sloganları eşliğinde şirket önüne yürüdü. Şirket önündeki açıklamaya siyasi partiler, sendikalar, meslek örgütleri de destek verdi.

Açıklamadan önce söz alan Enerji-Sen Kurucu Genel Başkanı ve Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, işçilerin anayasaya güvenerek sendikaya üye olduklarını belirterek, “İşçiler insanca yaşamak istiyor, iş güvencesi olsun istiyor” diye konuştu.

“BASKIYI BİZE HİSSETTİREMEYECEKLER”

İşten atılan işçilerden İsmail Karadeniz ise, “Biz sadece emeğimizi istiyoruz. Ben 6 sendir doğal gaz acil teknikeriyim. Ünsal diye arkadaşım iş kazası geçirdi. Kolu ve vücudunda derin yanıklar izler kaldı. Biz burada korkmayan şu kadar kişi kaldık. Baskıyı bize hissettiremeyecekler. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Korkan arkadaşlara da diyoruz bize katılın bu boyunduruğun altından çıkın” dedi.

“HUKUSUZLUK AHLATÇI HOLDİNGİN DİĞER ŞİRKETLERİNDE DE UYGULANDI”

Basın açıklamasını okuyan Arda Buldanlıoğlu, Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını söyledi. İşletme müdürlerinin sendikadan istifaya zorlandığını anlatan Buldanlıoğlu, müdürlerin Ahlatçı Holding’in sendikalı işçiyle çalıştırmak istemediğini söylediğini aktardı.

Buldanlıoğlu, “Bizler ise anayasal hakkımızı kullandığımızı, istifa etmemiz için yapılan bu baskı ve mobbingin Türk Ceza Kanunu’nu 118. maddesine göre suç olduğunu söyledik. Buna karşı Ahlatçı Holding’e bağlı Enerya Gaz Dağıtım Şirketi 29 Haziran günü 58 işçi arkadaşımızın iş akdini 04 Kodu ile feshetti. Aynı hukuksuzluğu diğer doğal gaz dağıtım şirketlerinde de uygulayan Enerya patronları Aydın’da, Antalya’da, Aksaray’da, Konya’da, Karaman’da aynı şekilde bu hukuksuzluğu yapmıştır ve tek tek işçi arkadaşlarımızın e-devlet şifreleri alarak kontrol etmiştir” diyerek süreci anlattı.

Açıklama katılan kurumlara teşekkürün ardından sloganlarla sona erdi. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam