27 Haziran 2022 13:25

Mehmet Ağar'a yalanlama Mansimov'dan geldi: Pistin parasını Tolga Ağar'a zarf içinde verdim

Mübariz Mansimov, Mehmet Ağar’ı yalanladı; Ağar’ın kaldığı cezaevinin yakınına helikopter pisti yaptırılması için Tolga Ağar’a para verdiğini söyledi.

Fotoğraf: Mübariz Mansimov (solda), Mehmet Ağar (sağda) /DHA

Paylaş

Sedat Peker'in ikinci videosunda dile getirdiği, Mübariz Mansimov'un Mehmet Ağar için cezaevine jakuzi ve helikopter pisti yaptırdığı iddiasını yalanlayan Ağar'a, Mansimov'dan yalanlama geldi.

Peker'in, eski içişleri ve adalet bakanı Mehmet Ağar ve AKP Milletvekili oğlu Tolga Ağar tarafından "mallarına çöküldüğünü" iddia ettiği; "FETÖ"den tutuklanan ve "örgüte yardım" suçundan 5 yıl ceza alan Azeri milyarder Mübariz Mansimov, gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu.

Saymaz, Mansimov'a Ağar'ın cezaevinde olduğu dönemde cezaevi yakınına helikopter pisti yaptırdığı iddiasını sordu. Mehmet Ağar söz konusu iddiayı yalanyarak "Onu yaptıran o dönem ki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanıdır" demişti. MHP Aydın İl Başkanı Halık Alıcık ise "Cezaevi komutanı mı, müdürü mü, başsavcı mı aradı, hatırlamıyorum. Bunun üzerine bir firmaya yaptırdım. Devletimiz istedi sonuçta. O gün en güçlü belediye biziz. Yapın dediler, yaptık" demişti.

"OĞLUNA ZARF İÇİNDE 20 BİN DOLARDAN FAZLA PARA VERDİM"

Mansimov ise Ağar'ı yalanyarak İsmail Saymaz'a "Yazık. O piste ve (Ağar'ın) oğluna para verdim. Yazıklar olsun. Aydın’da ünlü bir pidecide yemek yemeye gittik. Yemek yerken, (Tolga Ağar) 'Bir helikopter pisti yapmak lazım' dedi. Arabada para vardı. Korumam getirdi, verdi. Zarf içinde. Tam hatırlamıyorum ancak 20 bin doların üzerindeydi" açıklamasında bulundu.

"HALIK ALICIK, MARİNAYA GELDİ"

Halık Alıcık'ın açıklamalarına dair ise "Belediye hesaplarında görünmesi lazım. Onun yalan olduğunu düşünüyorum. Çünkü Nazilli Belediye Başkanını tanıyorum. En azından bana söylerdi. Mehmet Ağar vesilesiyle (tanıştık). Bir gün marinaya geldi. Orada yemek yedik" dedi.

Mansimov ayrıca "Ağar terör suçundan cezası onanmış bir insan. Onun için hangi belediye başkanı pist yapar? Bir kişi için pist yapılır mı ya? Diyelim, belediye yaptırmış. Demek ki yalancı, hırsız bunlar. Belediyeye de yalan söylemişler. Hem ondan, hem benden para alıyorsa başka nasıl açıklayabiliriz ki" ifadelerini kullandı.

PİSTİ KULLANANLAR: MANSİMOV, ŞAHENK, KOÇ…

Mansimov pisti kullanan helikopterlere dair de şunları dile getirdi: "İsterseniz Sivil Havacılık'tan görürsünüz. O piste benim helikopterimden başkası gitmemiş. Bir defa rahmetli Mustafa Koç, bir de Ferit Şahenk. Kalanlar hep benim helikopterim… İhsan Kalkavan kaç defa yanına gitti. Söylesin neden geldiğini?"

"NE MASRAFLAR VARDI, HEPSİNİ BEN KARŞILADIM"

Mansimov, Peker tarafından dile getirilen cezaevi tadilatını yaptırdığı iddiasını da doğruladı ve şunları söyledi:

"Ne masraflar vardı, hepsini ben karşıladım. Beyefendi çıkıp desin ki 'Oğlum yaptırdı' veya 'Ben yaptırdım.' Kendisi TV’de diyor ki 'Emekliliğim, hiçbir şeyim yok.' Neredeyse yoksul bir hayat yaşadığını söylüyor. Bir de koymuş arkasına Erdoğan ile Atatürk’ün resmini. Kusura bakma, 'h...' derim. Benim hakkımda zaten ne diyecek ki, ben çıkıp söyledim ona kalmadan. Zaten kabul ediyorum onunla Pensilvanya’ya gittiğimi. Ağar kendisine baksın, Türkçe Olimpiyatları'nda Gülen'e övgüler yağdıran bir insan. Beni yalanlıyor da Peker’i neden yalanlamıyor. Peker diyor ki, 'Mübariz’i öldürmek istedin.' Ağar için şikayette bulundum. Savcılık kapattı. Hukukun doğru düzgün işlediği bir devlette bunu sorgularlar. Arkadaş, içişleri ve adalet bakanlığı yapmışsın. Eğer birşey gizleniyorsa bu suç değil mi? Ben diyorum, çıkıp konuşsun. Yüzlerce 'FETÖ' övgüsü var. Mübariz’in bir tane göstersinler." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tatil dönemine girildi fiyatlar uçtu: Otellerde bir gece konaklama 800 TL'den başlıyor

SONRAKİ HABER

Protestoların sürdüğü Ekvador'da benzin fiyatları düşürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...