27 Haziran 2022 12:58

Sert düşüşün yaşandığı dolar ve avro tekrar yükselişte

Dolar ve avro, BDDK'nın kredi hamlesi sonrası haftaya yüzde 4'ün üzerinde düşüşle başladı. Döviz kurları tepki alımları sonrası tekrar yükselişe geçti.

Fotoğraf: Metin Aktaş/AA

Paylaş

Haftaya sert düşüşle başlayan döviz kurları yeniden yükselişe geçti.

Dolar ve avro kurları, ticari kredi düzenlemesi sonrası, haftaya yüksek hareketlilikle başladı. Döviz kurlarında ilk işlemlerde yüzde 4'ün üzerinde düşüşler yaşandı. Dolar/TL 16.09 ve avro/TL 17.02 seviyelerine kadar geriledi. Bu seviyelerden gelen tepki alımları sonrası dolar/TL 16,73'e; avro/TL ise 17,70'nin üzerine çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cuma günü piyasalar kapandıktan sonra ticari kredilerle ilgili hamle yapmış, TL ticari kredi kullanımına getirdiği yeni koşullara göre döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL'yi aşmayan şirketlere döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirmişti. Düzenleme, piyasaların kapalı olduğu haftasonunda TL'nin döviz kurları karşısında yüzde 7'ye varan değer kazanımına neden oldu. Ancak piyasaların açılması ile döviz kurları yeniden yükselişe geçmeye başladı.

(Saat 12.50 itibarıyla) piyasalarda dolar, 16,73 TL'den; avro ise 17,70 TL'den işlem görüyor.

Müdahalenin etkisi ve tepki alımlarıyla döviz kurlarında düzensiz hareketliliğin bir süre daha sürmesi bekleniyor.

ALTINDA DA SERT DÜŞÜŞÜN ARDINDAN HIZLI YÜKSELİŞ YAŞANDI

Dövizdekine benzer bir düşüş altın fiyatlarında da gözlendi. Geçtiğimiz hafta 1000 TL'nin üzerinde seyreden gram altın fiyatı bu sabah 950 liraya kadar düştü. Yaklaşık iki saat kadar 950-960 lira seviyelerinde kalan gram altının fiyatı hızla yükselmeye başladı ve 988 liraya kadar ulaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Sincar Davasında, avukatların tüm talepleri yine reddedildi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, İslam Dünyası Sempozyumu’nda Marx’ın 11. Tez’ine atıf yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...