23 Haziran 2022 17:08

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube: İnsanca yaşamak için taleplerimizi birlikte yükselteceğiz

Torbalı’da zamları protesto ederek, asgari ücret ve tüm ücretlere ek zam yapılmasını talep eden Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, “İnsanca yaşamak için taleplerimizi omuz omuza yükselteceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, Torbalı’da zamları protesto ederek, asgari ücret ve tüm ücretlere ek zam yapılmasını talep etti. Torbalı Tepeköy Belediye Meydanı’nda yapılan açıklamaya sendika yönetimi ve üye işçilerin yanı sıra DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ve üyeleri, Eğitim Sen Torbalı Temsilciği, Emek Partisi de destek verdi.

“Hükümete Bilal’e anlatır gibi anlatıyoruz; geçinemiyoruz” yazılı pankart açan işçiler sık sık, “Yapılan zamlar geri alınsın”, “Zam, zulüm, işkence işte AKP”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” sloganları attı.

Basın açıklaması okuyan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, yüksek enflasyon nedeniyle yılın ilk 5 ayında asgari ücretin eriğini söyleyerek, “Bugün işçi sınıfı için bir kez daha “artık yeter” deme günüdür. Taleplerimizi omuz omuza yükseltme günüdür” dedi.

“ENGELLERİ OMUZ OMUZA AŞMAMIZ GEREK”

“Biz geçim savaşı yürütürken bir avuç patron ve banka adına işçi sınıfına karşı sınıf savaşı şiddetleniyor” diyen Yıldız söylerine şöyle devam etti; “Bu durumda bizlerin, işçi sınıfının, insanca bir yaşam için, haklarımızı almamız için örgütlenmemiz gerekiyor. Bir olmamız, birlik olmamız, güçlü olmamız gerekiyor. Örgütlenmemizin, haklarımızı savunmamızın önüne çıkan engelleri omuz omuza aşmamız gerekiyor.”

“YAPILAN ZAMLAR GERİ ALINMALI”

“Ancak bu böyle gitmez. İnsanca yaşamak için taleplerimizi omuz omuza, tek yumruk yükseltmemiz gerekiyor” diyen Yıldız taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • Sendika ve grev hakkının kullanımı önündeki tüm yasal ve fiili engeller derhal kaldırılmalıdır.
  • Başta asgari ücret olmak üzere tüm ücretler ve emekli maaşları artırılmalıdır.
  • Elektrik, su, doğal gaz ve internet faturalarına yapılan zamlar geri alınmalı, temel tüketim mal ve hizmetleri vergi ve kesintiden muaf tutulmalıdır. Tüm fiyatları doğrudan etkileyen akaryakıt üzerindeki vergi yükü düşürülmelidir.
  • Enflasyon karşısında eriyen ücretler üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır. Kâr ve faiz gelirlerinin vergilendirildiği, çok kazananın çok vergi verdiği adil bir vergi politikası benimsenmelidir.
  • Kadrolu, güvenceli bir iş herkesin hakkıdır, belediye şirket işçilerine kadro verilmelidir.

Torbalı’da sendikal hakkından dolayı işten atılan Özgörkey işçilerini de hatırlatan Yıldız, “Buradan sırtını siyasi iktidara dayayan patronlara sesleniyoruz; bu emekçiler iktidara olduğu gibi size de hesap soracak” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam